abonneren

Mobile DJ Device 60 GB

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Pacemaker claimt het ideale dj-apparaat te zijn, waarmee iedereen zijn eigen muziek in elkaar kan mixen. Iedereen een dj? Dat willen we wel eens zien, dus gaan we aan de slag met de Pacemaker 666.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de Pacemaker is zeker niet voor iedereen weggelegd. De besturing van het apparaatje is niet intuïtief en er is geen fatsoenlijke handleiding meegeleverd. De Pacemaker kan via usb gekoppeld worden aan uw pc, maar dan moet u het apparaat wel eerst aanzetten voordat u deze aansluit. Windows 7 wordt niet officieel ondersteund, maar gelukkig werkt de Pacemaker er wel mee samen.

De duivelse Pacemaker 666 heeft 60 GB geheugenruimte aan boord, waarop u de muziekbestanden (of eventuele andere bestanden) kunt opslaan. We treffen hier tevens een Engelstalige handleiding in pdf-formaat aan, plus het programma Pacemaker Editor. Laat deze gewoon links liggen: u bent beter af met de nieuwste versie, welke u gratis van de Pacemaker-website kunt downloaden. Muziek op de Pacemaker zetten is geen kwestie van bestanden slepen naar de drive, u moet dit verplicht via de Pacemaker Editor doen. Helaas werkt dit programma even omslachtig als het apparaat zelf.

Gelukkig is de online ondersteuning van Pacemaker via www.pacemaker.net wél helemaal in orde. Aan de hand van duidelijke tutorials, die ook op YouTube staan, leert u hoe u om moet gaan met de Pacemaker en hoe u uw eigen mixen kunt maken. De drempel blijft hoog, maar met de juiste ondersteuning bewijst de Pacemaker zich als een behoorlijk uitgebreid apparaat.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel mogelijkheden
  • prima online support
  • zeker niet voor iedereen
  • niet intuïtief
Bent u al bekend met mixtechnieken dan is de Pacemaker zijn geld meer dan waard. Bent u echter net als ons een onervaren dj, dan zal het flink wat tijd kosten om uw eerste hitmix in elkaar te draaien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags: