abonneren

iPod nano (6G)

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De nieuwe iPod nano heeft een grote gedaanteverwisseling ondergaan.

Apple heeft het langwerpige design geheel laten varen en ook het clickwheel is in de ban gedaan. De nano is veranderd in een vierkant touchscreen met broekclip. De interface lijkt veel op die van de iPhone, al benadrukt Apple dat er geen iOS op de nano draait en er dus ook geen extra apps geïnstalleerd kunnen worden. Een accelerometer ontbreekt, maar het scherm is te draaien door een draaiende beweging met twee vingers op het scherm te maken. Ook de home-knop ontbreekt. Bij de nano wordt dit gerealiseerd door een langere schermaanraking. Een groot deel van de evolutie van de nano wordt met het nieuwe model tenietgedaan. Zo ontbreken de camera en speaker en speelt de nano niet langer filmpjes af. Wie prijs stelt op deze functionaliteit kan dus beter niet upgraden, of toch maar voor de iPod touch gaan. Wie deze nano koopt doet dat vooral vanwege het touchscreen en het formaat. De speler is verder uiterst intuïtief te bedienen en kan als memorecorder (headset vereist) of klok gebruikt worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • touchscreen
  • innovatieve bediening
  • klein en licht
  • geen camera en video
  • scherm had groter gemogen
De nieuwe iPod nano is uiterst bruikbaar, dankzij het prettige touchscreen. Toch zou een groter scherm niet verkeerd geweest zijn; de nano voelt nu een beetje als een luxe shuffle.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord