abonneren

iPod nano (4G)

Eigenlijk was de recente lancering van Apple's nieuwe iPod-reeks wat teleurstellend. Zowel de iPod Classic als de iPod Touch hebben alleen kleine aanpassingen ondergaan. Gelukkig heeft de iPod Nano wel opnieuw een herdesign gekregen.

Na een experimenteel uitstapje naar het platte, vierkante design van de Nano 3G keert Apple weer terug naar het dunnere en langere design van de eerste Nano-uitvoeringen. De nieuwe Nano is kleiner dan zijn voorgangers, met een dikte van 6.2 mm en een gewicht van amper 37 gram. De geanodiseerde aluminiumbehuizing is uiterst robuust en voelt niet goedkoop aan wanneer we de Nano in onze hand houden. Over het uiterlijk valt weinig negatiefs te zeggen, vooral met de enorme reeks aan spetterende kleuren waarin Apple de Nano 4G aanbiedt.

Het scherm heeft dezelfde resolutie als voorheen (320x240), maar het beeld staat nu wel op zijn kant. Het plaatsen van het scherm in portretstand heeft duidelijke voordelen bij het luisteren naar muziek, het scrollen door lange lijsten van muzieknummers en albums is een makkie. De nieuwe Nano 4G bevat dezelfde bewegingssensor die we uit de iPod Touch en de iPhone kennen, dus als we de Nano kantelen roteren foto's automatisch mee.

De bewegingssensoren worden ook gebruikt voor een nieuwe feature met de naam 'shake to shuffle': shud de Nano een paar keer heen en weer en de speler springt automatisch in shuffle-modus, waarna willekeurig nummers uit de muziekbibliotheek worden gekozen.

De opslagcapaciteit van de Nano 4G is verdubbeld ten opzichte van zijn voorganger. Het 8 GB-model kost € 139 en het 16 GB-model is voor € 189 verkrijgbaar. Dat is iets duurder dan de Zen-reeks van grote rivaal Creative, maar het stijlvolle design en de nieuwe features zullen ervoor zorgen dat er ook deze feestdagen weer veel Apple's onder de boom zullen liggen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Mooi, dun design
  • Bewegingssensoren
  • Duurder dan concurrentie
  • 16 GB niet voldoende voor iedereen
De iPod Nano is aan zijn vierde leven toe. Het nieuwe design is zeker stijlvol te noemen, maar dankzij de nieuwe features valt er ook echt wat nieuws te beleven. De Nano 4G is een veelzijdige muziekspeler die nog steeds zijn concurrentie een stap voor is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie