abonneren

iAudio A2

iAudio wordt op de mp3- en mediaspelermarkt vooral als budgetmerk gezien, maar ze maken verrassend goede hardware voor relatief weinig geld. Waar Apple en Creative het vooral van de naam moeten hebben, moet Cowon met het iAudio-merk de consument nog ouderwets overtuigen met "waar voor uw geld".

De iAudio A2 is een personal mediaplayer met een groot 4"-scherm in breedbeeld 16:9-formaat en een resolutie van 480x272 pixels. Over het scherm kunnen we zeer kort zijn: het is absoluut een van de mooiste en beste schermen die we hebben gezien, met een fraaie kleurweergave en goede contrast. De iAudio A2 schaalt video's automatisch naar de juiste weergave, maar kan ook geforceerd worden vastgezet op 4:3- of 16:9-formaat. Tijdens het afspelen van video zijn – naast het schermformaat – nog flink wat andere instellingen mogelijk, zoals ondertitelingweergave en –synchronisatie, helderheid (stappen van 1-12), contrast (laag/hoog) en zelfs een mogelijkheid om schermafbeeldingen te maken. Ook over de geluidsweergave en dito instellingsmogelijkheden zijn we zeer te spreken. De iAudio biedt onder andere virtueel surroundgeluid (3D Sound) wat de filmervaring net even wat extra's geeft.
Qua videoformaatondersteuning moet de iAudio A2 helaas mpeg2 en H.264 missen. DivX- en Xvid-filmpjes met een maximale resolutie van 800x576 zijn evenwel geen probleem, net als mpeg1 en wmv9. Bijzonder is dat de iAudio ook in staat is om video op te nemen via de ingebouwde line-in-ingang. U kunt bijvoorbeeld uw camcorder of dvd-speler rechtstreeks aansluiten en via het menu Record de gewenste resolutie aangeven tot een maximum van 640x480 pixels op 1Mbps. In onze test met een aangesloten camcorder werkte dit zonder enige hapering.
Ondanks het handzame formaat is de Cowon met een gewicht van net geen 3 ons wel een vrij zware speler. Dat zal deels veroorzaakt worden door de zeer ruime 4300mAh-accu waarmee we een speeltijd van 10 uur weten te halen. Meer dan ruim voldoende voor een lange vliegtuigreis, al zult u vermoedelijk sneller moeten stoppen wegens vermoeide armen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekend scherm
  • Zeer veel mogelijkheden
  • Lange accuduur
  • Veel aansluitmogelijkheden
  • Slechte kijkhoek
De iAudio A2 weet ons vooral te overtuigen met zijn enorm lange accuduur van 10 uur en het waanzinng scherpe scherm. Een nadeel is de wat mindere kijkhoek en we hadden liever ook ondersteuning voor de videoformaten H.264 en MPEG2 gezien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie