abonneren

iAudio 7

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Cowon hoopt dat u en wij verleid worden door de Jeteffect-technologie, die met een flink aantal equalizerinstellingen en geluidsmogelijkheden voor een ongekende controle over uw muziek moeten zorgen.
We zijn inderdaad erg onder de indruk van de Jeteffect-mogelijkheden; als u bereid bent wat tijd te nemen om te experimenteren met alle opties dan kan dat tot zeer goede resultaten leiden.

Afgezien van Jeteffect biedt de iAudio 7 een fotoviewer, videospeler, textviewer, voice recorder en fm-radio. Het radiogedeelte laat u tijdsgestuurde opnames maken, waardoor u radiouitzendingen op het interne geheugen op kunt slaan. Geen interesse in radio? Met een ingebouwde line-in-poort neemt u direct van een externe bron op.

Het grote manco van de iAudio 7 is dat al deze functies slecht toegankelijk zijn, in ieder geval totdat u gewend bent aan het 'swing touch' slidermechanisme waarmee u de speler bedient. Zelfs na langdurig gebruik vinden we de bediening te klein voor onze vingers en het is niet altijd duidelijk welke knoppen u in moet drukken om op een bepaalde plek te belanden.

De verschillende opties die Cowon biedt zijn bij lange na niet zo makkelijk in te stellen als bij concurrent Sony, die een gelijksoortig assortiment aan audiomogelijkheden biedt. Dat komt voornamelijk door het 1.3-inch display, dat niet zozeer van slechte kwaliteit is maar gewoon te klein is voor dit soort doeleinden. Ook het bekijken van video- of fotobestanden is niet echt prettig, tenzij u met uw neus bovenop het display gaat zitten, wat weer voor vermoeide ogen zorgt. Videobestanden naar de iAudio 7 overzetten is dan weer een fluitje van een cent: de meegeleverde software zet de bestanden automatisch in het juiste formaat om.

Ondanks het grote aanbod aan mogelijkheden en de prima geluidskwaliteit voelen we ons toch teleurgesteld door de iAudio 7. Het afspelen van foto en video voelt als een gimmick aan vanwege het (te) kleine scherm. Wel vinden we de speler met deze beperkingen wat aan de dure kant.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Veel mogelijkheden en effecten
  • Bestandsondersteuning
  • Goede geluidskwaliteit
  • Goede accuduur
  • Klein scherm
  • Lastig in het gebruik
  • Prijzig
De Cowon iAudio 7 zit boordevol interessante mogelijkheden, maar door zijn kleine scherm en lastige bediening zijn er betere spelers op de markt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags:

Laatste reactie