abonneren

GoGear Muse SA2MUS08S/02

Lekker verwarrend: Philips noemt zijn nieuwe mp4-speler de GoGear Muse... net als het vorige model. Terwijl er nu toch echt een touchscreen aanwezig is...

None

3
Score
30
Score: 30
  • Pluspunten
  • Minpunten

Ten opzichte van de zwarte GoGear Muse heeft de nieuwe, zilveren GoGear Muse een groter scherm (3,2-inch) met een hogere resolutie (480 x 320), een hoger uitgangsvermogen (2 x 2,7 mW), ondersteuning voor hd-filmpjes (maximaal 720p in mpeg-4-formaat), een extra microsd-slot én een touchscreen. Waarom Philips het product dus niet een compleet nieuwe naam gegeven heeft, is ons een raadsel.

Op papier is er weinig mis met de GoGear Muse. De speler ondersteunt hd-videoclips, muziek in vrijwel alle populaire formaten (ook aac), kan opnemen van de ingebouwde microfoon of fm-radio en heeft een hdmi-uitgang om beelden op tv weer te geven. De Muse overschaduwt hiermee zijn grote rivaal, Apple's iPod touch, al ontbreekt bij Philips de mogelijkheid applicaties te installeren.

Helaas is de praktijk wat weerbarstiger. De grote verbetering aan de nieuwe Muse is natuurlijk het touchscreen, maar het spijt ons te zeggen dat Philips hier erg ongelukkig gekozen heeft. Het scherm glimt, heeft een vreselijk kleine kijkhoek -- met twee personen op het scherm kijken kunt u vergeten -- en het voorvoegsel 'touch' kunt u met een grote korrel zout nemen. We hebben al lang niet meer zo'n stug, onresponsief scherm meegemaakt als in deze Muse. Omdat er maar één knop op de Muse aanwezig is (een home-button) moeten we de interface bedienen via het touchscreen. Maar de helft van de tijd reageert het scherm niet, of voeren we een compleet verkeerde actie uit. Geen enkel moment hebben we het idee dat we in controle zijn van het apparaat en dat lijkt ons geen goed teken.

Dat is eigenlijk heel erg jammer, want de Muse zelf ziet en voelt enorm solide. De gebruikersinterface is niet geweldig, maar dat hadden we al bij de vorige GoGear Muse gemerkt. Daar konden we Philips nog vergeven voor de verouderd aanvoelende interface, omdat deze met de navigatieknoppen goed te navigeren was. Nu de knoppen vervangen zijn door een slecht functionerend touchscreen begaat Philips een dubbele fout.

Om toch met een positieve noot te eindigen: de fm-radio werkt heerlijk, het is leuk dat Philips de mogelijkheid heeft ingebouwd om tekstbestanden te lezen en audioboeken hebben hun eigen menu. En het belangrijkste van alles: de geluidskwaliteit is ruim in orde!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • geluidskwaliteit
  • veel mogelijkheden
  • verouderde interface
  • slecht touchscreen
De vernieuwde GoGear Muse is op papier een geweldige mp4-speler. Helaas weet Philips deze belofte in de praktijk niet waar te maken; de ouderwetse interface is bij vlagen onduidelijk en het touchscreen is ronduit dramatisch te bedienen en bekijken. We kunnen dit model dan ook niet aanraden; u kunt beter voor de oude, zwarte GoGear Muse kiezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags:

Laatste Vacatures