abonneren

Asus Qube geeft Google TV een zetje in de goede richting

De meeste producten van Google zijn prima, maar met sommige wil het niet helemaal lekker lukken. EĆ©n daarvan is Google TV. Soms moet er dan een andere fabrikant aan te pas te komen om dit in potentie goede concept een zetje in de goede richting te geven. Asus lijkt dat met de Qube te doen.

Het eerste wat opvalt aan de QUBE is zijn smaakvolle uiterlijk, waar veel apparaten kiezen voor een platte rechthoekige doos is de QUBE ook echt een kubus. ASUS Qube voegt Google TV toe aan bestaande TV’s zoals de Sony Google TV-box dat ook al doet. Ook de afstandsbediening van de QUBE heeft een touchgedeelte waarmee je hem als muis kunt gebruiken en het is mogelijk de TV te bedienen met stemcommando’s en ‘motion control’ en is onder andere Chrome en YouTube geïntegreerd. Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei specifieke Google TV-applicaties beschikbaar die te downloaden zijn uit de Google Play Store. De Interface die ASUS voor de QUBE heeft ontworpen heeft (heel toevallig) ook de vorm van een kubus en volgens ASUS wordt het navigeren door de apps die je hebt veel makkelijker.

Toen we de onderstaande video van de QUBE bekeken viel ons op dat de trackpad van de afstandsbediening een versiering heeft die verdacht veel qua vorm en kleur lijkt op het Nexus-logo.

Ausustrackpad ASUS QUBE zal op 23 april worden gelanceerd

 

Beschikbaarheid

Deze fraai ogende kubus zal vanaf 23 april verkrijgbaar zijn voor $130 maar we weten nog niet of dit product wereldwijd gelanceerd zal worden. ASUS staat niet bekend om zijn snelle distributie naar bijvoorbeeld Nederland, maar we hopen de QUBE hier toch snel te zien.

Bron: Phandroid

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Mediaspelers

Tags: Google TV, Qube

Nieuws headlines

Laatste reactie