abonneren

Apple haalt iPod Classic stilletjes uit assortiment

We hebben er zulke fijne herinneringen aan gehad, maar Apple haalt de iPod Classic na jaren trouwe dienst uit het assortiment. De klassieke muziekspeler is binnenkort nergens meer te koop, nadat het apparaat in 2001 voor het eerst in de winkels lag.

De enige iPods die nog te koop zijn zijn de Shuffle, de Nano en de Touch. Die zijn met maximaal 64GB verkrijgbaar, terwijl de grootste iPod Classic wel 160 GB aan muziek kon herbergen.

Stilletjes

De verkoop van de iPod is redelijk stilletjes stopgezet, al was het al een tijdje duidelijk dat Apple de stekker uit de oude beestjes zou trekken. De apparaten zijn niet langer relevant nu iedereen muziek luistert op zijn telefoon.

Klikwiel

De eerste iPod kwam al in 2001 op de markt (13 jaar geleden!) waarbij voor het eerst het klassieke ronde klikwiel werd geïntroduceerd. Dat werkte toen nog niet met aanraking zoals in de latere varianten. Dat kreeg de iPod pas in 2003.

6 generaties plezier

In totaal gingen de iPods door 6 generaties heen, waarbij onder andere een kleurenscherm werd toegevoegd en de apparaten veel meer opslagcapaciteit kregen. De iPods stonden aan het begin van Apples grote succes, maar de laatste jaren werden de apparaten steeds overbodiger door de opkomst van smartphones. Desalniettemin is een hele generatie muziekliefhebbers opgegroeid met de klassieke iPod. Daarvoor zullen we altijd dankbaar blijven.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Mediaspelers

Tags: