abonneren

WDTV

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De WDTV van Western Digital is een digitale mediastreamer, die, in tegenstelling tot zijn concurrentie, geen netwerktoegang of ingebouwde opslagcapaciteit biedt. Het apparaat moet aangesloten worden op een externe usb-schijf wil u film kunnen kijken.

De WDTV is minimalistisch uitgevoerd. Aan de achterzijde bevinden zich een hdmi-, composiet- en digitale audiopoort (optisch). Hiermee is de WDTV een goed maatje voor moderne hdtv's en de speler ondersteunt dan ook resoluties tot 1080p. De mediabestanden die op de aangesloten schijf staan worden automatisch gesplitst in video, muziek en foto's. De weergave van deze drie categorieën kan redelijk aangepast worden aan de eigen smaak. Eveneens is er een zoekfunctie om grote verzamelingen te filteren.

De WDTV ondersteunt een indrukwekkende waslijst aan formaten, inclusief belangrijke 'download'-formaten als h.264/mkv en mov voor film en ogg en flac voor audio. Alle traditionele formaten worden sowieso ondersteund. Hierdoor heeft de WDTV een streepje voor op vrijwel alle concurrenten die we in ons testlab langs zien komen, inclusief de Popcorn Hour-modellen.

De prestaties zijn eveneens goed. Er hoeft niet of nauwelijks gebufferd te worden wanneer een bestand geopend wordt. De snelheid waarmee het apparaat op pause-, resume- en zoekopdrachten reageert maakt het plezierig te gebruiken. De interface is prima vormgegeven en eenvoudig te doorgronden, maar biedt tegelijkertijd een flinke mate aan aanpasbaarheid. Tijdens het afspelen van films ondersteunt de WDTV zoom, pan, ondertiteling, meerdere audiotracks; bij audio zien we repeat- en shufflefunctionaliteit en uiteraard ontbreken slideshows van foto's niet.

Ons enige kritiek op de WDTV is het gebrek aan ondersteuning voor drm-beschermde bestanden, maar er zijn weinig concurrenten die dit wèl bieden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prettige interface
  • indrukwekkende prestaties
  • veel controle over bestanden
  • geen interne capaciteit of netwerkaansluiting
Western Digital heeft met de WDTV een uitstekende mediastreamer in handen. Het design is helemaal in orde, evenals de prijs, waardoor we het niet als een minpunt zien dat we zelf voor opslagcapaciteit moeten zorgen. Wie zijn mediabestanden graag afspeelt op tv moet de WDTV zeker serieus in overweging nemen, omdat hij makkelijk kan concurreren met duurdere modellen op de markt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags: