abonneren

UPC verbetert firmware Horizon mediabox

De nieuwe Horizon mediabox van UPC heeft al sinds de lancering problemen en krijgt nu een kleine update om problemen te verhelpen. Helaas is dit nog niet de beloofde grote update, waarbij grotere problemen het hoofd worden geboden. Deze komt er binnenkort ook aan.

De UPC Horizon mediabox biedt veel nieuwe functionaliteit omtrent tv kijken, zoals tv kijken op mobiele apparaten en zes tv-tuners om snel te kunnen zappen en programma's op te nemen tijdens het kijken naar een andere zender. Het apparaat is daarnaast ook in het thuisnetwerk op te nemen, heeft internet-apps en hij kan als mediaspeler gebruikt worden. Dat zullen de meeste mensen echter nog niet willen, want het apparaat is over het algemeen tergend traag. Een traagheid die vermoedelijk en hopelijk door de logge firmware veroorzaakt wordt, die er gelikt uitziet maar slecht geprogrammeerd lijkt. De hardware van Samsung met de Intel-processor lijkt in elk geval wel afdoende om een goede werking te kunnen bieden.

Opgeloste problemen

UPC beloofde al eerder dat er in november een grote update gelanceerd zou worden voor de firmware. Die update is er nu nog steeds niet. De update die momenteel gepusht wordt naar de Horizon mediaboxen is een kleintje en verhelpt problemen met het kijken naar sommige tv-zenders. Er komt dan een foutcode 2010 in beeld, waardoor er niet naar enkele tv-zenders kan worden gekeken. Ook lost hij het probleem op dat de melding ‘ongeldig zendernummer’ onterecht getoond wordt. De nieuwe firmware wordt automatisch naar het apparaat gepusht wanneer hij in stand-by modus staat.

Grote updates

Er komt in de komende weken volgens UPC een grotere update naar de Horizon-box. Deze update zou al in november komen. In het eerste kwartaal van 2013 volgt een tweede grote update. Met die twee updates moeten de meest voorkomende problemen opgelost worden. De kinderziektes van de Horizon kunnen wellicht verklaard worden door het feit dat het mediabedrijf Liberty Global de Horizon-box als eerste via UPC in Nederland op de markt heeft gebracht.

Bron: TotaalTV

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Media-adapters

Tags: