abonneren

TV+

Benader films, muziek en foto's op uw pc, de ingebouwde harde schijf of surf op het internet met de Archos TV+.

De TV+ van Archos is één van de vele media adapters die content van uw pc of een upnp nas-apparaat in uw netwerk kan trekken. Dankzij de interne harde schijf (er is een 80 GB- en een 250 GB-uitvoering) is het ook mogelijk mediabestanden direct op de TV+ te zetten en het apparaat zo als standalone jukebox te gebruiken. Het voordeel hiervan? U hoeft uw pc of nas-apparaat niet aan te laten staan en u hoeft zich niet druk te maken over de netwerktopologie.

Naast het streamen van uw eigen content biedt Archos de mogelijkheid tot het streamen van films, tv-series en muziek via de Content Portal. Helaas is de selectie aan films nog erg mager. Voglens Archos wordt de dienst binnenkort verder uitgebreid en zal de TV+ gebruikt kunnen worden als dvr (digital video recorder) dankzij een online epg (programmagids) en ingebouwde ir-blaster om van kanalen te veranderen. Wat ons betreft heeft Archos hier een steek laten vallen: de ir-blaster is geen los oogje, maar zit in de behuizing ingebouwd. Dat betekent dus dat de Archos recht tegenover de tv of digitale ontvanger moet staan, in onze ogen een absurde plaatsing.

Surfen op het internet is ook mogelijk, maar kost helaas geld en is een frustrerende bezigheid. Het laden van pagina's is uiterst traag en het bewegen van de muiscursor met de afstandsbediening is ronduit onhandig. Gelukkig werkt het bekijken van clips op sites als YouTube voortreffelijk. De interface van de TV+ is rechtstreeks overgezet van de Archos 605 Wifi. Deze interface is sober en functioneel, maar mag wat ons betreft wel een nieuw likje verf gebruiken. De meegeleverde afstandsbediening is voorzien van een qwerty-toetsenbord en enkele navigatieknoppen, waarvan er een aantal wel érg cryptisch zijn.

Het opstarten van het apparaat gebeurt razendsnel en omdat er geen ventilatoren in de TV+ zijn ingebouwd is het enige geluid afkomstig van de ingebouwde harde schijf. Gedurende onze test merken we dat er telkens een korte pauze is bij het afspelen van de eerste paar seconden van audio- en videobestanden, maar echt storend is het niet.

Er is een flink aantal aansluitingen te vinden op de achterkant van de TV+. De grote afwezige is een optische audio-uitgang, maar aan een coaxiale uitgang is wel gedacht. Ondanks de hdmi-interface kan de TV+ geen high definition beeldbestanden afspelen. Volgens Archos is dit omdat er nog te weinig hd-content voorhanden is, maar aangezien zowel Apple als Microsoft wel degelijk hd-films via iTunes en de Xbox Live Marketplace aanbieden lijkt deze redenering ons wat dubieus.

Wat typisch is voor Archos-producten geldt ook voor de TV+: extra functionaliteit moet worden aangeschaft door middel van plugins. De web browser plugin (Opera) kost € 30, de plugins voor Cinema (mpeg2, ac3-geluid) en Video Podcast (h.264, aac-audio) kosten € 20 per stuk. Volgens Archos hoeft een gebruiker zo alleen te betalen voor wat hij gebruikt, maar dat betekent dat de prijs voor het complete pakket flink oploopt tot € 469,95 voor de 250 GB-uitvoering.

Het gebrek aan hd-support zal vooral een teleurstelling zijn voor mensen met een redelijke verzameling hd-bestanden, terwijl de prijsstrategie van Archos een domper zal zijn voor wie gebruik wil maken van de volledige functionaliteit van de TV+. Ondanks deze minpunten zijn we toch wel te spreken over de TV+, omdat zijn prestaties in vergelijking met de concurrentie toch wel indrukwekkend zijn. De installatie van het apparaat is een fluitje van een cent en hoewel het menusysteem niet aantrekkelijk is, wennen we er snel aan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Eenvoudig in het gebruik
  • Ingebouwde harde schijf
  • Qwerty-toetsenbord op afstandsbediening
  • Voor volledige functionaliteit moet extra betaald worden
  • Websurfen is langzaam en omslachtig
  • Geen hd-compatibiliteit
  • Achterlijke plaatsing ir-blaster
Wie op zoek is naar een eenvoudige manier om digitale films te bekijken, muziekbestanden te beluisteren of door fotoverzamelingen te bladeren kan de TV+ serieus overwegen. Het gebrek aan hd-ondersteuning verbaast ons en is het grootste minpunt aan de TV+.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord