abonneren

Streamium SLA5520

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Muziek op je pc naar andere kamers brengen? Dat kan met de Philips Streamium SLA5520. Met wifi muziek door het hele huis.

Philips belooft met de Streamium SLA5520 een makkelijke oplossing om muziekbestanden op de pc ook op andere plekken in huis te kunnen afspelen, via wifi of ethernet (SLA5505). Daar zijn ze niet de enige in. Zo is er Slim Devices met zijn Squeezebox en zitten ook Terratec, Netgear, D-Link en Creative al volop in deze markt. Is er dus nog ruimte voor Philips?

Mooi

We kunnen in ieder geval concluderen dat de vormgevers een mooi product in elkaar gezet hebben. Hoewel de behuizing van plastic is, ziet het geheel er niet goedkoop uit. Het display laat blauwe letters in een wat futuristisch doch goed leesbaar lettertype zien. In de woonkamer zal hij niet misstaan.
Wat onmiddellijk opvalt is dat de SLA5520 maar één geluidsuitgang heeft. Deze koptelefoonuitgang is via de meegeleverde kabel aan te sluiten op de tulpingangen van uw stereo. Helaas ontbreekt een digitale uitgang. Jammer, want vrijwel alle concurrenten hebben dit wel.
Aansluiten is een fluitje van een cent; sterker nog, we hebben zelden zo’n eenvoudige installatie meegemaakt. Zelfs het java-serverprogrammaatje dat op de pc geïnstalleerd moet worden doet zijn werk zonder tegensputteren. De invoer van letters en cijfers via de meegeleverde afstandsbediening werkt duidelijk en prettig en ons netwerk met wpa-protectie kan gewoon gebruikt worden.

Bediening

Ook de bediening van de SLA5520 is eenvoudig; dat hebben we wel eens anders gezien bij dergelijke producten. Via de vierwegstoets en de Okay-knop navigeert u snel door het menu. Muziekbestanden worden ingedeeld in categorieën (artiesten, albums, genres); het serverprogramma ondersteunt mp3, wma en wav en de bijbehorende tags probleemloos.
Ook internetradio behoort tot de mogelijkheden. Waar de meeste muziekadapters een abonnement vereisen voor deze diensten, biedt Philips het geheel gratis aan. U hoeft u slechts te registeren op de Philips-site om onmiddellijk toegang te krijgen tot een groot aantal radiostations. U kunt ook uw eigen mp3- en wma-stations specificeren. Een test met een aantal Shoutcast-stations levert geen problemen op. Een puntje van kritiek is wel dat u flink door het menu moet navigeren voordat u bij uw eigen stations bent aanbeland. U kunt dit verhelpen door uw eigen stations in de 'favorieten'-lijst op te nemen die vanuit het hoofdmenu te benaderen is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Mooi design.
  • Eenvoudige installatie en bediening.
  • Goede ondersteuning internetradio.
  • Geen digitale audiouitgang.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags: