abonneren

Squeezebox Touch

Logitech blijft kapitaliseren op het succes van de Squeezebox. Na de Duet, Boom en Radio is het nu de beurt aan de Touch. Muziek streamen via een aanraakgevoelig scherm: weet Logitech de juiste snaar te raken?

De Touch kan gezien worden als de échte opvolger van de ‘oer’-Squeezebox, die maar liefst drie generaties meeging. In tegenstelling tot de Boom en Radio bevat de Squeezebox Touch geen speakers en knoppen. Aan de achterzijde wordt al meteen duidelijk voor wie de Touch bedoeld is: audiofielen. Ja, er is een 3,5mm-uitgang aanwezig, maar daarvoor betaalt u geen € 299. Het gaat natuurlijk om de digitale optische en coaxiale output, waarmee u de Touch op uw versterker aansluit en muziek over uw dure speakers knalt.

Wie de Squeezebox-lijn niet kent: het principe is eenvoudig. U sluit de Squeezebox op uw netwerk aan, via ethernet of wifi (802.11b/g) en streamt vervolgens muziek vanaf uw computer (waar de Squeezebox Server-software draait) of vanaf het web. Logitech ondersteunt veel verschillende diensten, van reguliere Shoutcast-servers tot Rhapsody en MP3Tunes.

De oude Squeezebox had een monochroomscherm, opvolger Duet plaatste een kleurenscherm in de afstandsbediening en bij de Touch is het display weer terug in het degelijk aanvoelende basisstation. Eigenlijk is dat wat vreemd: we moeten naar onze stereo-installatie lopen om de Touch te bedienen. Natuurlijk kunnen we vanuit onze luie stoel de Squeezebox Touch bedienen met de meegeleverde afstandsbediening, maar dan is de ouderwetse Squeezebox (€ 219) een goedkopere en de Duet (€ 349) een handigere optie. Voor wie de Touch bedoeld is blijft dus een beetje onduidelijk.

Het capacitieve 4,3-inch touchscreen is overigens fantastisch en de interface is uitermate geschikt voor vingerbediening. Net als bij de Squeezebox Radio maakt Logitech goed gebruik van de schermruimte door foto’s (van bijvoorbeeld Facebook en Flickr) te ondersteunen. Het aantal beschikbare applicaties valt wat tegen; we hopen dat meer ontwikkelaars de Squeezebox-lijn serieus gaan nemen. Een suggestie voor Logitech: kom met een opvolger van de Duet, maar dan met het capacitieve touchscreen van de Touch…

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • degelijke bouwkwaliteit
  • prima geluidskwaliteit
  • prettig touchscreen
  • weinig spannende applicaties
  • voor wie is dit bedoeld?
De Logitech Squeezebox Touch is, technisch gezien, een fantastisch apparaat die doet wat het belooft. Maar de vraag blijft: voor wie is dit apparaat eigenlijk bedoeld?

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord