abonneren

Squeezebox Boom

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Logitech staat vooral bekend om zijn invoerapparatuur, maar twee jaar geleden heeft het zich in audio-netwerk-technologie ingekocht door de overname van het Amerikaanse Slim Devices, bekend om de Squeezebox. De Squeezebox Boom is de jongste telg van de Squeezebox-familie.

De Squeezebox Boom kan gebruikt worden om muzieknummers af te spelen die op uw pc staan, om muziekdiensten als Last.FM, MP3Tunes, Radiotime, Radio IO en Live365 te raadplegen en om Shoutcast-streams af te spelen. Ten opzichte van de oude Squeezebox-modellen brengt de Boom geïntegreerde speakers naar de tafel. De kwaliteit van deze 30 watt-speakers is erg goed -- zo goed dat ze geen recht aangedaan worden door gecomprimeerde mp3-bestanden. Gelukkig ondersteunt de Squeezebox ook andere muziekformaten, zoals aac, wma, ogg, flac, Apple Lossless, wma lossless, wav en aiff.

Wie de Boom in het netwerk wil opnemen kan dit via 802.11b/g wlan, waardoor hij makkelijk van de ene naar de andere kamer meegenomen kan worden. Ook kan de Boom aangesloten worden via een ethernetpoort. Het apparaat besturen via de meegeleverde afstandsbediening of de navigatieknop aan de voorzijde van het apparaat is nogal omslachtig. Dit ligt niet specifiek aan de Squeezebox Boom, maar is een probleem van alle internet streamers. Het kleine lcd-paneel is namelijk niet de ideale manier om een wereld van geluid te bevaren. Helaas maakt de excentrieke menustructuur van de Squeezebox het er niet makkelijker op.

Zes knoppen onder het paneel bieden toegang tot uw favoriete radiokanalen of playlists. De knoppen zijn vanaf een pc te configureren via de meegeleverde Squeezecenter-software. Deze software ontsluit ook alle muziekbestanden die u op uw pc heeft staan, of op een ander apparaat op het netwerk. De Squeezebox kan geen muziek rechtstreeks vanaf een netwerkshare op DLNA-compatibele server afspelen, dus uw pc of Mac moet aanstaan als u uw muziekbestanden wilt benaderen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Eenvoudig te installeren
  • Werkt fantastisch
  • Menustructuur kan duidelijker
De Squeezebox Boom ziet er fantastisch uit, en zo klinkt ook de muziek die uit de speakers komt. Als deel van een complete familie werkt hij netjes samen met andere Squeezeboxen zodat u eenvoudig een multi-room geluidsoplossing creeëert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags: