abonneren

SoundBridge Radio

Niet alleen Terratec is druk bezig met huiskamerapparatuur, ook Pinnacle wil een graantje van deze relatief nieuwe markt meepikken. De SoundBridge Radio is de directe concurrent van Terratec's Noxon iRadio, maar er zijn genoeg verschillen om de twee uit elkaar te houden.

De SoundBridge Radio is bedoeld voor wie zijn internetradio wil horen op plekken waar geen computer of speakers staan -- de keuken, de badkamer, de slaapkamer. Het enige dat nodig is, is een draadloze netwerkverbinding. De SoundBridge kan overweg met 802.11b en 802.11g. Helaas wordt wpa-beveiliging niet ondersteund, alleen het verouderde wep. Hier heeft de Noxon iRadio dus een streepje voor. Heeft u eenmaal een draadloze verbinding, dan kunt u onmiddelijk internetradio beluisteren via de ingebouwde speakers. Naast twee frontspeakers is er ook een subwoofer in de SoundBridge Radio ingebouwd, waardoor het geluid ook bij hogere volumes vol blijft klinken.

Het design van Pinnacle staat haaks op dat van Terratec: waar laatstgenoemde kiest voor een hippe, slanke iPod-achtige kast is de SoundBridge Radio juist van het ouderwetse snit. Zwart, zwaar en degelijk. De afwerking voelt beter aan dan die bij Terratec, vooral de knoppen lijken stukken duurzamer te zijn. Toch blijft het uiterlijk een kwestie van smaak: de iRadio staat toch wat hipper bij moderne huishoudens en is vooral makkelijker in de keuken te plaatsen.

Pinnacle heeft met de SoundBridge vooral ingezet op véél functionaliteit. Zo bent u niet alleen afhankelijk van internetradio; er kan ook voor ouderwetse kabel of een antenne gekozen worden om am/fm te ontvangen. Net als bij Terratec is de SoundBridge UPnP-compatibel, dus het afspelen van muziekbestanden van de pc is een fluitje van een cent. De SoundBridge is minder geschikt voor het navigeren door muzieklijsten dan de iRadio vanwege zijn tweeregelige display, maar heeft u eenmaal muziek gekozen dat laat de SoundBridge wel veel meer informatie zien. In tegenstelling tot de iRadio is het display minder storend aanwezig en zijn er veel extra's, zoals grafische equalizers en vu-meters op weer te geven.

De SoundBridge Radio krijgt zijn internetstations via de ingebouwde webserver, net als de iRadio. Hier zijn 18 presets in op te slaan door middel van een A/B/C-knop en zes presetknoppen. Via een scan-methode heeft u voor het vullen van deze presets de keuze uit zo'n 100 stations. Dat is wat karig in vergelijking met de duizenden stations die in de iRadio te vinden zijn. Voor het vullen van de presets zal dus wat meer moeite gedaan moeten worden. Gelukkig biedt Pinnacle via een stukje software de mogelijkheid om bij het surfen op het internet radiostreams te herkennen en naar de SoundBridge te sturen.

Verder is de SoundBridge voorzien van een sd-slot, snooze/alarm-mogelijkheden en een duidelijke klokfunctie. Daarmee is de SoundBrige Radio ook zeker te gebruiken op de slaapkamer als wekker. Deze functionaliteit wordt echter duur betaald, want het gebrek aan deze functies bij de Noxon iRadio leidt wel tot een aanschafprijs die half zo hoog is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • solide afwerking
  • goede speakers/subwoofer
  • am/fm-radio
  • geen wpa-ondersteuning
  • geen ethernetpoort
  • weinig stations in lijst
De Pinnacle SoundBridge Radio is een product dat echt 'af' aanvoelt. Aan alles is gedacht, van materiaalkeuze tot functionaliteit tot bediening. Dankzij de ingebouwde subwoofer is het geluid van prima kwaliteit en extra's als am/fm, snooze/alarm en het uitgebreide display geven het apparaat een flinke meerwaarde boven de Terratec Noxon iRadio. Echter, hier moet ook flink voor in de buidel getast worden: de SoundBridge Radio kost het dubbele van de iRadio. Wie de extra functionaliteit dus niet nodig heeft is beter af bij de concurrent, die weliswaar minder sterke punten biedt, maar zeker niet méér zwakke.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags: