abonneren

Slingbox PRO

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De Slingbox is al meerdere malen in de prijzen gevallen, onder andere voor het meest innovatieve product. Helaas is hij nog steeds niet in Nederland verkrijgbaar, maar wie zelf een andere stekker pakt kan 'm natuurlijk wel in Engeland bestellen.

Met de Slingbox streamt u uw tv-aansluiting (satelliet, dvd-speler) naar een op het internet aangesloten pc. Aansluiten is een kwestie van de videobron aansluiten, de software op een client-pc downloaden en u kijkt tv alsof u ook daadwerkelijk voor de tv zit. De nieuwe Pro-versie wordt geleverd met vier inputs, waaronder hd, en snellere streamingmogelijkheden. Helaas is er voor hd-invoer g��n hdmi-connector aanwezig, maar een speciale HD Connect-socket. Gelukkig levert Slingbox een adapter mee om componentbronnen aan te sluiten. Streamen in high definition is niet mogelijk (de Slingbox Pro schaalt de videobeelden naar 640x480) maar het ziet er beter uit dan wat we gewend zijn van andere oplossingen.

De originele Slingbox, nu omgedoopt tot Slingbox Classic, kon alleen streams tot 2.5 Mbit/s verzenden. De nieuwe Slingbox Pro kan overweg met streams tot 8 Mbit/s. Fullscreen video ziet er dan ook uitstekend uit over een lokaal netwerk; bij breedbandverbindingen met een upstream van minder dan 500 Kbit/s heeft u uiteraard weinig aan de verhoogde bitrate. De Slingbox Pro heeft wel vernieuwde algoritmes aan boord die de beeldkwaliteit van het gestreamde beeld verbeteren. Het is geen dramatische verbetering ten opzichte van de Classic en de kwaliteit hangt sterk van de verbinding af, maar we zijn uitermate tevreden over de beeldkwaliteit.

De Slingbox Pro behoudt de uitstraling en het gebruiksgemak van de oude Slingbox. Het apparaat is eenvoudig te bedienen en de clientsoftware kan gratis gedownload worden (Sony vraagt voor elke installatie van hun Locationfree-software opnieuw geld). Hoe dan ook: als u de extra inputs niet nodig heeft en tevreden bent met de beeldkwaliteit van de huidige Slingbox, dan is er weinig reden om te upgraden. De Slingbox Pro kan nog steeds niet overweg met wireless internet, dus u zit nog steeds vast aan een ethernetkabel naar uw router of aan powerline of een wifi-adapter.

Met een prijs van ongeveer � 265 mag de Slingbox Pro ook aan de prijzige kant genoemd worden. Geen behoefte aan de hd-mogelijkheden en extra inputs, maar wel in de vernieuwde software? Een Solo-uitvoering gaat over de toonbank voor � 175, terwijl de Classic gekocht kan worden voor � 135 zolang er nog voorraad is. De Slingbox wordt officieel niet in Nederland verkocht, maar kan wel via Amazon.co.uk besteld worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Sneller streamen over lan-netwerken
  • Eenvoudig in het gebruik
  • HD-invoer
  • Geen wireless
De nieuwe Slingbox Pro is net zo gemakkelijk in het gebruik als de originele Slingbox en biedt een duidelijk betere beeldkwaliteit bij gebruik over lokale netwerken. Helaas is de Slingbox Pro aan de dure kant, en maakt hij nog steeds geen gebruik van wireless internet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie