abonneren

Sling Catcher

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Sling Media staat het best bekend om zijn Slingbox-apparaten, die een televisiesignaal over het internet versturen. Dit nieuwe product van Sling Media doet iets anders: het brengt juist videosignalen naar de tv toe.

De Sling Catcher sluit u aan op uw netwerk middels de bijgeleverde ethernetkabel; wireless internet wordt niet ondersteund. Om het apparaat op uw tv aan te sluiten, hebt u de keuze tussen een composiet-, svideo-, component- of hdmi-uitgang. De Sling Catcher ondersteunt een veelvoud aan resoluties, van standaard pal tot 1080i high definition.

De Catcher heeft drie standen. De eerste is om een Slingbox op afstand te bekijken en beheren. Dit proberen we uiteraard uit met een Slingbox Solo, die op zijn beurt op een satellietontvanger is aangesloten. De resultaten zijn nogal wisselend: met een snelle netwerkverbinding die het videosignaal op 4 Mbit/s overstuurt, geeft de Catcher ons een uitstekend beeld dat net zo goed is als het origineel. De afstandsbediening weet de satellietontvanger prima aan te sturen. Helaas zakt de videostream af en toe in tot minder dan 200 Kbit/s, met resultaten die niet om aan te zien zijn. U heeft dus een goed thuisnetwerk nodig om het beste uit deze stand te krijgen.

De Catcher kan ook gebruikt worden om videobeelden te bekijken die vanaf een pc verzonden worden, middels de Sling Projector-software. We waren aanvankelijk sceptisch, maar dit blijkt ongegrond. De software is eenvoudig in het gebruik en maakt het mogelijk een deel van het scherm aan te wijzen dat verstuurd moet worden. Bij het oversturen van een twee uur durende film in Windows Media Player zien we slechts twee keer een hapering. Er is wel een krachtige pc nodig om de Projector-software te gebruiken. De Catcher kan ook videobestanden weergeven die op een aangesloten usb-schijf staan. Ook dit werkt prima en er worden veel afspeelformaten ondersteund.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • alle drie de standen werken naar behoren
  • snel thuisnetwerk vereist voor goede resultaten
  • geen ingebouwde wireless mogelijkheden
  • geen upnp-streaming
Over het geheel genomen is de Catcher een goed, zij het duur product voor een nichemarkt. Wie al een Slingbox bezit of online video op zijn televisie wil kijken, zal tevreden zijn over de resultaten. Aan de andere kant, zo lang Sling Media het upnp-protocol niet ondersteund en inzet op zijn eigen propriëtaire protocol, zijn er goedkopere producten om computerbestanden op uw tv weer te geven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags: