abonneren

ScreenPlay TV Link

Streaming media players zijn de markt inmiddels behoorlijk aan het bespoelen. Iedere bekende fabrikant heeft er nu één of meer in het assortiment. De meeste werken met een ingebouwde hardeschijf of lan-interface om de data elders van het netwerk af te halen. De Iomega ScreenPlay TV Link doet het anders. Geen Lan, geen hardeschijf, maar een usb-ingang.

De ScreenPlay TV Link is een klein, slank, zwart doosje met aan de achterzijde een hdmi-uitgang, een usb-ingang en twee mini-jack-uitgangen die audio en composiet / component video uitsturen met verloopstekkertjes. Alle kabels levert Iomega bij de Screenplay, dus er is geen noodzaak naar de winkel te rennen om verloopstekkers te halen.

Flexibel


De usb-ingang accepteert alle usb-stickies en usb-hardeschijven. Tenminste: zolang ze fat, fat32 of ntfs geformatteerd zijn. Wij hebben zowel met usb-stickjes als externe harde schijven gewerkt en stuk voor stuk werken ze perfect. Het beste bevallen ons overigens de externe 5400 rpm-schijven, aangezien deze geen externe voeding nodig hebben, maar genoegen nemen met de voeding van de usb-poort.
De ScreenPlay speelt muziek, foto’s en nagenoeg al het sd mpeg, mpeg2 en mpeg4-materiaal af: DivX, Xvid, avi, vob, ga maar door. Echter, hoewel de Iomega het sd-materiaal naar 720p of 1080i-resolutie kan schalen, speelt geen hd-formaten af (H264, vc-1). Hoewel we de keuze kunnen begrijpen – het zou andere producten enigszins overbodig maken – vinden we het erg jammer... het zou het pakket namelijk helemaal af maken.

Wisselende prestaties


De beeldkwaliteit van de ScreenPlay is – mits het bronmateriaal in orde is natuurlijk – bijzonder goed. Geen kiebelende lijntjes, fletse kleuren of blokkerige decodering, maar een keurig scherp plaatje met natuurlijke kleuren. En dat zowel over de hdmi-uitgang, als met het composiet-signaal. En dat vinden we een noemenswaardige prestatie.
Waar Iomega wel een steekje heeft laten vallen, is de geluidskwaliteit. Allereerst is er duidelijk (chip)interferentie hoorbaar over de luidsprekers. Als we bijvoorbeeld met de afstandsbediening door het heldere menu navigeren, horen we duidelijk piepjes en kraakjes van de controllerchip. Ook is in zachte passages duidelijk gepruttel hoorbaar. En dat ligt hoogstwaarschijnlijk niet aan de audiochip, maar aan een foutieve aarding van de chip en een gebrek van afscherming. Een kritisch punt van aandacht dus!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goed beeld
  • Flexibel in gebruik
  • Scherp geprijsd
  • Geen hd-formaten
  • Interferentie hoorbaar
We vinden de ScreenPlay TV link een erg leuk product. Het feit dat u zelf bepaald wat u aan de ScreenPlay koppelt, maakt het een zeer flexibel product. Bovendien maakt het ontbreken van een harde schijf en lan-interface de ScreenPlay TV Link een stuk goedkoper: €84,90 om precies te zijn. Wel vinden we het jammer dat de mediaplayer geen hd-materiaal kan afspelen. Ook moet Iomega nog even aandacht besteden aan de hoorbare interferentie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Laatste reactie