abonneren

PVR

Wat direct opvalt bij de Mvix is het geslaagde ontwerp. Het keurig afgewerkte front met een stijlvol zilverkleurig bedieningsdeel ziet er chique uit. Bovenop de hard plastic behuizing zien we de merknaam en een iPod / iPhone dockingdeel.

Mvix opent met een eigen pagina waar we kunnen kiezen tussen de media-bibliotheek, Mvix-Live – een selectie van webpagina’s en applicaties –, recorder, recorder bibliotheek en wat systeeminstellingen. Als we doorklikken naar de bibliotheek, zien we snel de oude, vertrouwde software die we kennen van de Freecom en Woxters weer op het scherm verschijnen. Niets mis mee.
Zoals u wellicht al hebt gelezen, is de Mvix pvr nagenoeg gelijk aan de Woxter X-Div 35. Het grote verschil is dat de Woxter een tuner in zich draagt en de Mvix de mogelijkheid biedt een iPod of iPhone te docken. Verder zijn de apparaten gelijk.
De ‘out of the box’-ervaring van de Mvix vinden we vele malen beter dan die van de Woxter. Mvix heeft zijn zaken gewoon beter geregeld. We zien een bedankbriefje, een nette handleiding waarin alles keurig wordt toegelicht en – en dat zien we zelden – Mvix levert een hdmi-kabel mee. Het zijn details, maar wel belangrijke details. Het kan behoorlijk ergerlijk zijn, weer terug te moeten lopen naar de winkel voor een hdmi-kabeltje.
Mvix vermeldt trots dat het apparaat met behulp van FTS MKV/H.264-bestanden kan afspelen. Laten we even uitleggen wat dat inhoudt. Mvix FTS is een programma dat u op de pc installeert. Dit programma transcodeert het H.264-mediabestand naar een ander formaat (wij vermoeden mpeg4), zodat de Mvix het wél kan afspelen. Kortom: de Mvix kan in wezen geen MKV / H.264 aan, maar via een (ietwat omslachtige) omweg is het wel afspeelbaar. We moeten wel even vermelden dat er een aardig krachtige processor vereist is om het materiaal soepel te transcoderen. Ook is een degelijk netwerk geen overbodige luxe als u met hogere bitrates wilt werken. Wij raden minimaal een stabiel, bedraad 100 mbit netwerk aan.
Het plaatje dat de Mvix op het scherm tovert, is gelijk aan die van de Woxter. Netjes dus. Ook het getranscodeerde materiaal oogt scherp en levendig. Niet geheel verrassend is het wederom een tegenvaller hoe de speler presteert op muzikaal vlak. Wij zouden de Mvix dus niet snel gebruiken als iPod docking station.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goed beeld
  • iPod dock
  • Opnemen
  • Matig geluid
  • FTS is en blijft een foefje om H264 en X264 af te spelen
Van de mediaplayers op basis van een Realtek-chip is de Mvix pvr één van de betere. De ‘out-of-the-box’-ervaring is erg goed en de FTS-applicatie van Mvix werkt, al is en blijft het niet meer dan een foefje om H.264-materiaal af te spelen. Als Mvix iets kan doen aan de matige muzikale kwaliteiten van de pvr, dan is het docking-station ook nog een interessante bonus.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Laatste reactie