abonneren

PVR R-2200

De kleine pvr-R2200 oogt bijzonder netjes. Het kastje, waar overigens in een handomdraai een 2,5-inch harde schijf in te plaatsen is, kan zowel opnemen als afspelen. En om het nog mooier te maken: er zit een analoge tuner in weggewerkt. Leuk voor wie graag tv-programma’s opneemt.

In de behuizing vinden we een Realtek RT1262. Deze chip hebben we al eerder gezien. Helaas weten we dat de ondersteuning van videoformaten beperkt is: geen MKV / H.264 voor de koper van deze pvr R-2200. Echter, wij denken dat de doelgroep van deze Dvico daar ook niet op uit is. Het is een compact, draagbaar en eenvoudig te bedienen apparaat. Geen ‘full-blown’ mediacenter. Dvico heeft het op de achterzijde bij een gecombineerde ingang van analoog jack / digitaal optisch uit, composiet, hdmi en een tuneringang gehouden. Op de voorzijde zien we een mini-usb ingang en een av-ingang.
De ontvangst van de Dvico-tuner is aardig. Het is iets beter dan die van de Woxter, maar dat verschil is echt minimaal. De Sharp-tuner blijft een stuk scherper beeld leveren. Opnames via de composiet en s-video-ingang zien er keurig uit. Zelfs bij de zwaarste compressie is het beeld nog alleszins acceptabel. Bij minimale compressie zijn de artefacten zelfs niet zichtbaar.
Als we wat filmmateriaal willen afspelen via de pvr, missen we direct een netwerkaansluiting; de pvr mist zowel een wireless- als een bekabelde aansluiting. Tjsa, daar hebben we even niet over nagedacht. Eerst even via usb het materiaal naar de speler kopiëren dus!
Eenmaal alles overgezet, werkt de R-2200 vlot en prettig. De interface is bijzonder overzichtelijk, ziet er prachtig uit en werkt snel. Ook is het mogelijk met de druktoetsen op de R-2200 zelf films te starten of opnames te maken. We hebben daarom ook in no-time een film op het scherm staan.
Het plaatje dat de R-2200 op het scherm zet is vergelijkbaar met de andere spelers die op deze chip gebaseerd zijn: de Woxter i-cube X-Div 35 en de Mvix pvr. Hetzelfde geldt voor de geluidskwaliteit via de optische uitgang.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Mooi en zeer compact
  • Toegewijde knoppen
  • Nette interface
  • Geen netwerkaansluiting
De Dvico pvr R-2200 is niet geschikt voor mensen die een ‘alles-in-één’ media-oplossing zoeken. Het gemis van een netwerkverbinding is al een reden om deze te laten liggen. Ook het gemis van MKV / H.264-decodering draagt daaraan bij. Wij denken dat Dvico deze doelgroep ook niet wil aanspreken. Het compacte formaat, de handige opnamemogelijkheden en de analoge tuner geven al aan dat deze pvr op de mobiele gebruiker is gericht. En die kunnen het nog wel een interessant apparaatje vinden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags: