abonneren

PlayOn! HD

AC Ryan is als eerste met een speler gekomen op basis van de spiksplinternieuwe Realtek 1073DA-chip. Het mooie aan deze chip is dat hij vlot is, alle formaten, inclusief MKV / H.264, ondersteunt en bovendien niet werkt met een html-interface, zoals de Sigma-gebaseerde mediaplayers. Daardoor kunt u lekker vlot door grote lijsten heen scrollen.

De interface van de AC Ryan is bijzonder overzichtelijk, oogt beter dan de oude versie en werkt lekker vlot. Ook is de netwerksnelheid prima in orde, waardoor het inladen van mappen en previews vlot verloopt. Slechts zelden moeten we iets langer wachten dan gewenst.
Het verkrijgen van toegang tot beveiligde mappen op het netwerk gaat zoals vanouds: onhandig met het on screen toetsenbord. We hopen dat Realtek zelf of een producent dit in de toekomst verbetert. Gelukkig slaat de AC Ryan wel onze snelkoppeling op, zodat het invoeren van de gebruikersnaam en wachtwoord een eenmalige actie is.
De AC Ryan is zowel met als zonder harde schijf te koop. Wie nog een grote harde schijf heeft liggen, kan deze zeer gemakkelijk inbouwen. Wij zijn welgeteld drie minuten bezig geweest. Eenmaal ingebouwd, vraag de AC Ryan of hij de harde schijf mag formatteren. Waarom, is ons een beetje een raadsel, want als we op cancel drukken, herkent de speler alle mediabestanden die nog op de harde schijf staan. Echter, de eerstvolgende keer dat we opstarten, krijgen we weer de melding. Wie er vanaf wil, zal toch echt moeten formatteren. Gelukkig is het overzetten van mediabestanden zeer gemakkelijk.
De beeldkwaliteit van de AC Ryan is prima. Sterker nog: deze is uitstekend. De hd-testbestanden ogen zeer scherp, levendig en kleurneutraal. Ook sd-materiaal schaalt de AC Ryan keurig. We zien nauwelijks een blokeffect bij origineel dvd-materiaal. Bij zwaarder gecomprimeerd materiaal zien we uiteraard wel wat artefacten, maar dat is normaal.
Wat nog meer opvalt dan de subtiel verbeterde beeldkwaliteit, is dat het audiodeel beter geregeld is bij de nieuwe Realtek. Zowel muziek als film klinkt wat ‘schoner’ en dynamischer dan bij de concurrenten in deze test. Jammer genoeg verpest de prominent aanwezige ventilator in de behuizing ervoor dat dit positieve effect ietwat teniet wordt gedaan. Ook is het (nog) niet mogelijk in het menu van de PlayOn! de snelheid van de ventilator aan te passen. Puntje van aandacht. AC Ryan zet zeer regelmatig nieuwe firmware online, dus we hopen dat ze dit puntje meenemen in de volgende versie.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Brede bestandsondersteuning
  • Snel
  • Fijn menu
  • Regelmatig nieuwe firmware
  • Ventilator goed hoorbaar
Deze AC Ryan heeft een goede indruk achtergelaten. De zeer complete formaatondersteuning en de prettige user interface dragen bij aan een prettige gebruikservaring. Ook de snelheid waarmee de PlayOn! HD werkt, is opvallend. De wachttijden zijn minimaal. Helaas is de ventilator goed hoorbaar en blijft het soms een gedoe beveiligde mappen op het netwerk te benaderen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord