abonneren

PlayOn! HD Mini

Wie graag media streamt over zijn netwerk, maar niet graag een complete pc onder de tv zet, komt vaak bij die kleine wonderkastjes uit met een Realtek of een Sigma-chip. Inmiddels is het aanbod gigantisch. Wij bekijken vandaag een van de nieuwste modellen van AC Ryan: de PlayOn HD Mini.

De naam PlayOn HD Mini zegt eigenlijk alles. Het is de PlayOn HD, maar dan zonder mogelijkheid een harde schijf te plaatsen en het digitale geluidspoor via een coaxiale uitgang uit te sturen. In het kleine, goed afgewerkte, zwarte doosjes schuilt dus ook de Realtek 1073DA die alle media probleemloos afspeelt.

Het hele idee achter de PlayOn HD Mini is dat de gebruiker vanaf een nas of andere bron de data over het netwerk naar de speler stuurt. Een scenario wat steeds meer voor komt door het succes van de consumenten-nas. Voor wie geen nas heeft, heeft AC Ryan nog twee usb-poorten achterop zitten. De cardreader is weggelaten. Waarschijnlijk om het lage prijspunt te halen: de PlayOn HD Mini kost €99.

Het menu van de Mini is exact gelijk aan die van de PlayOn HD. Niet gek, want de apparaten zijn hardwarematig gelijk. Uiteraard mist wel de mogelijkheid torrents te downloaden, omdat er geen harde schijf in de Mini zit. Het zou kunnen op de externe harde schijf, maar we vinden het een veilige keuze de mogelijkheid weg te laten. Tevens is het naar ons idee echter niet iets wat de gemiddelde gebruiker heel erg gaat missen. Wat we wel jammer vinden, is het matige aanbod van webservices. Tevens werken ze niet goed, wat eigenlijk onacceptabel is.

De Mini speelt probleemloos alle bestanden af die we hem voeden. Het beeld oogt bijzonder strak en kleurrijk. Ook 24P-materiaal kan de Mini prima afspelen op onze Sharp 46-inch DH77. Ook blijkt muziek geen enkel probleem. Flac-ondersteuning is standaard, wat we een groot pluspunt vinden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Klein
  • Goedkoop
  • Speelt alles
  • Internetservices werken niet goed
De ACRyan PlayOn HD Mini is een heerlijk klein, compleet spelertje. Het speelt alles vloeiend. Het enige minpunt is het matige aanbod van internetservices. En daarbij komt ook dat de beschikbare diensten niet goed werken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie