Philips HMP7001

Laat ons eerlijk zijn: de mediaspelers van heel wat grote merken zijn soms belabberd. Toch weet deze Philips ons aangenaam te verrassen.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • zeer goede beeldkwaliteit
  • leest bijna alle formaten
  • netwerkspeler en internetfuncties
  • Minpunten
  • geen mediabibliotheek
  • geen bluraymenu’s

De HMP7001 neemt weinig ruimte in en heeft een opvallend uiterlijk. Je sluit ’m op de tv aan via hdmi. Er is ook een optische digitale audio-uitgang om de speler eventueel op een audio-installatie aan te sluiten. Aan de zijkant vinden we een usb-aansluiting en sd-kaartlezer. Een ingebouwde schijf ontbreekt, je kunt er wel eentje via esata aansluiten. Een bedrade en draadloze netwerkverbinding maken de lijst volledig.

De installatie verloopt bijzonder eenvoudig. Wie een mooie mediabibliotheek verwacht moeten we teleurstellen. De Philips biedt een degelijke maar sobere interface. Je bladert door alle bestanden of je kan filteren op muziek, video of foto. Bij muziek kan je zelfs nog verder op artiest of album sorteren. 

De speler baant zich zonder aarzelen een weg door al onze codectesten. Naast courante formaten ondersteunt Philips zelfs exotische muziekformaten als ogg, ape en flac, zij het met beperkte tag-ondersteuning. Voor video is de ondersteuning al even indrukwekkend. Zelfs dvd-rips (al dan niet in iso-vorm) worden inclusief menunavigatie weergegeven. Bluraymenu’s zijn de enige misser, al kan je de bluray-videobestanden zelf wel afspelen, inclusief alle mogelijke ondertitels. Bij die ondertitels zijn overigens de plaatsing, grootte van het lettertype en kleur van de ondertitels allemaal instelbaar. Over de beeldkwaliteit hoef je je evenmin zorgen te maken: de speler levert prima resultaten. De HMP7001 kan ook nog eens videocontent converteren naar 3D, handig als je een oudere 3D-tv hebt die niet over die functie beschikt.

Het apparaat leest media via usb, esata of het netwerk. Daarbij worden niet alleen dlna maar ook gedeelde mappen op je Windows-thuisnetwerk ondersteund. Zo speel je in een handomdraai alle videobestanden van je nas af. Als belangrijkste extra is er Philips NetTV, het Smart TV-platform van Philips. Je krijgt daarmee het volledige aanbod van internetdiensten, net als op een moderne Philips-televisie.

Geschreven door: Eric Beeckmans op

Category: Review, Media-adapters

Tags: philips, media-adapters