abonneren

Noxon iRadio Cube

Dat de Noxon iRadio Cube een internetradio is, zal niemand verbazen -- de naam kan niet veel duidelijker gekozen zijn. Maar de Cube is niet ècht een kubus: de afmetingen zijn 130 x 140 x 130 mm. Het wit-op-zwart display ziet er goed uit wanneer u voldoende dichtbij komt om het af te lezen en de internetradio werkt ook als een radiowekker.

De iRadio kan verbinding maken met zowel bedraadde als draadloze netwerken. Het maken van een draadloze verbinding is kinderlijk eenvoudig: selecteer uw draadloze netwerk uit de lijst, voer eventueel de netwerksleutel in en geef aan of uw router dhcp ondersteunt. Wanneer u deze stappen gevolgd heeft, kunt u naar de fm- of internetradiostations luisteren.

De radiostations zijn eenvoudig te bedienen dankzij de vierwegstoets aan de voorzijde van het apparaat. Een draaiknop regelt het volume. Stations worden op genre en locatie weergegeven en er is ook een categorie met de meest populaire stations. Een podcastmenu laat u naar de meest recent opgenomen shows luisteren; er zijn een hoop vooraf ingestelde podcasts beschikbaar.

De iRadio werkt ook als een streaming media adapter. De meegeleverde cd bevat de populaire Twonky Media UPnP Server voor uw pc. Twonky Redial is niet de meest gebruikersvriendelijke mediaserver, maar het is uitgebreid te configureren en doet zijn werk stilletjes in de Windows system tray. Voor nieuwe computergebruikers zal de server even wennen zijn, maar iedereen die een wireless router via een webinterface kan instellen zal zijn weg door de interface van de server weten te worstelen.

Helaas stuiten we bij het afspelen van muziek op een flinke tekortkoming van de iRadio: de geluidskwaliteit. We verwachten geen meesterlijke prestaties van dit kleine apparaat, maar dan nog horen we nauwelijks bassen. Gesprekken klinken prima, maar muziek mist die vitale 'punch'. Een audiouitgang aan de achterzijde maakt het gelukkig mogelijk de iRadio aan te sluiten op betere speakers, al is dat eigenlijk niet de bedoeling van dit apparaat.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig te installeren
  • makkelijk streamen van muziek
  • podcasts
  • teveel nadruk op de hoge tonen
  • duur!
De iRadio doet wat hij belooft, maar gezien zijn hoge aanschafprijs is het eigenlijk belachelijk dat er geen betere speakers ingebouwd zijn. Voor dit geld zoeken we liever naar een andere oplossing.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags: