abonneren

NMT C-200

We mogen met een gerust hart stellen dat Syabas Technology – het bedrijf achter de Popcorn Hour – het publiek met de Popcorn Hour A100 heeft overtuigd van het nut en het gemak van de mediaplayer. De C200 is de nieuwste creatie van Syabas.

De C200 is een full-size component, wat wil zeggen dat hij even breed is als een standaard hifi-component: 43 cm. Dat is goed gekozen, want op die manier past de C200 perfect in een bestaande set. En daar misstaat de C200 helemaal niet: het product is keurig gemaakt. Het zwarte front is van vrij dik aluminium, waardoor het kastje chique oogt. De rest van de behuizing is iets dunner uitgevoerd.

In de aluminium behuizing schuilt bij ons testexemplaar, afgezien van de vlotte Sigma 8643-chip die zijn werk doet op 667 MHz, een blu-ray speler (niet standaard) en een harde schijf van 500GB (niet standaard). De Blu-ray speler is een erg leuk extraatje dat we iedereen kunnen aanraden die nog geen speler heeft. Voor ongeveer €100 is de C200 een volwaardige blu-ray speler.
Achterop de C200 vinden we bijzonder veel aansluitingen. Uiteraard beschikt de speler over een hdmi-uitgang voor full-hd weergave en doorgave van DTS HD en Dolby True HD. Daarnaast vinden we nog: component, composiet, s-video, analoog audio uit (stereo), digitaal spdif (optisch en coaxiaal), gigabit lan, twee usb-poorten en een échte aan- en uitschakelaar.

Het menu van de C200 is nog steeds html-gebaseerd, wat niet altijd even handig is. Bij grote lijsten, laadt de C200 wellicht een stuk vlotter in dan zijn voorganger, een nieuwe generatie Realtek-gebaseerde speler is simpelweg sneller. Het menu is wel overzichtelijk en ziet er aangenaam uit. Bij het hoofdmenu kunnen we gemakkelijk kiezen uit de blu-ray drive, harde schijf, netwerk, usb, configuratie of online-content.

Tevens blijkt ten tijde van het schrijven de C200 nog niet helemaal bug-vrij. Af en toe crasht de speler, hapert een film zonder dat daar een aanleiding voor is, of kunnen we formaten die wel ondersteund zouden moeten zijn, niet afspelen; flac en iso bijvoorbeeld. Dat is jammer, want de C200 is een erg interessant product en op deze manier wordt de pret wat gedrukt.

De beeldkwaliteit is overigens uitstekend en het audiogedeelte is goed genoeg, al blijft er nog veel ruimte voor verbetering op dat vlak.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Speelt alles
  • Mooie behuizing
  • Erg veel mogelijkheden
  • Nog behoorlijk buggy
  • Duur
De C200 biedt veel mogelijkheden en heeft erg veel potentie. Jammer genoeg - gelukkig - is de firmware nog alles behalve uitontwikkeld. Daardoor crasht de C200 nog erg vaak. Tevens vinden we de prijs erg fors...

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags: