abonneren

NMT A-110

De NMT-A100 staat bovenaan in ons lijstje favoriete media streamers. Wat weet de NMT-A110 dan nog naar de tafel te brengen?

We waren al lovend over het vorige Popcorn Hour-model, de A-100. In dit nieuwe model zijn onze grootste minpunten ook nog eens aangepakt. Zo kent de A-110 nu een aan/uit-knop, een usb-slave-poort om de interne harde schijf rechtstreeks aan te sluiten op een pc en wordt hdmi 1.3a nu ondersteund.

Wie de Popcorn Hour-modellen niet kent: net als de Netgear EVA 9000 kan deze media adapter mediabestanden streamen naar de tv. Ook Popcorn Hour shopt bij Mediatek; de gebruikte chipset kan vrijwel alle huidige mediabestanden, inclusief mkv, op 1080p weergeven. Wie de ioBox-100HD van een harde schijf voorziet, heeft net als bij de EVA 9000 de beschikking over een torrent-client. Daarnaast worden er veel online diensten ondersteund, zoals YouTube, blip.tv, Veoh en Flickr. Popcorn Hour maakt gebruik van een open plugin-systeem, zodat iedereen zijn eigen extensies kan schrijven.

Het html-gebaseerde menu is wat traag, maar eenvoudig te doorgronden en naar wens aan te passen. Muziekliefhebbers kunnen beter bij Popcorn Hour uit de buurt blijven: het afspelen van muziekbestanden is mogelijk, maar daar houdt het ook mee op. Geavanceerdere mogelijkheden zijn nergens te bekennen; zelfs navigeren tijdens het afspelen van muziek is onmogelijk. De videofanaat kan echter zijn lol: meerdere audiosporen en ondertiteling worden standaard ondersteund.

Het vullen van de harde schijf via het netwerk is een crime, dankzij de trage netwerkcontroller. Ook de usb-controller is geen snelheidswonder, maar maakt het vullen van de harde schijf een stuk praktischer. De verbeteringen die de A-110 biedt ten opzichte van de A-100 maken deze streamer zijn geld in ieder geval meer dan waard.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ondersteunt veel mediaformaten
  • veel online diensten beschikbaar
  • usb-slave-poort
  • trage netwerk- en usb-controller
  • minder geschikt voor audiofanaten
De al uitstekende Popcorn Hour NMT-A100 is met dit model verder verbeterd. Als videostreamer heeft dit apparaat geen echte minpunten, op de trage netwerkinterface na.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord