abonneren

Microsoft komt volgende week met Chromecast-concurrent Miracast

Microsoft komt over 2 weken met een Chromecast-concurrent, de Miracast. Met die HDMI-dongel kunnen gebruikers hun Windows Phone-toestel streamen naar de tv.

Dat ontdekte de Windows Phone-nieuwssite Nokia Power User. Die baseert zich op afbeeldingen en aanvragen bij de Amerikaanse marktautoriteit FCC.

Aanvraag

Daaruit zou blijken dat de dongel officieel is goedgekeurd door de FCC. Volgens de site komt de release er snel aan, omdat het bedrijf aan de FCC had gevraagd de aanvraag geheim te houden. Die geheimhouding mag maximaal 3 maanden duren, dus is een aankondiging waarschijnlijk aanstaande.

Chromecast-killer

De Miracast lijkt erg veel op de Chromecast, waarmee smartphonegebruikers hun apparaat kunnen streamen naar de tv. Microsoft voegde ondersteuning voor de Miracast al een tijdje geleden toe aan het Windows Phone-besturingssysteem.

IFA

De website speculeert dat Microsoft de Miracast presenteert op de IFA-beurs in Berlijn. Daar wordt sowieso een presentatie door het bedrijf gehouden, waarvan over het algemeen wordt aangenomen dat Microsoft ook een aantal nieuwe Lumia-telefoons presenteert. De Lumia 830 en Lumia 730 zouden beiden worden aangekondigd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Media-adapters

Tags: miracast