abonneren

MediaStation Pro

Zoekt u een digitale mediastreamer waar u ook uw bestanden op op kunt slaan, dan zou de MediaStation Pro van Verbatim wel eens iets voor u kunnen zijn. Een 500 GB harde schijf is voorgeïnstalleerd en het apparaat ondersteunt een groot aantal formaten (waaronder avi, mp4, mpg en wmv).
Helaas wordt H.264 niet ondersteund, wel is er een hdmi-aansluiting aanwezig om het apparaat op een hdtv aan te sluiten.

Met de MediaStation Pro kunt u videobestanden streamen en bekijken op een 1080p-resolutie en wilt u het apparaat niet elke keer meezeulen naar een andere kamer om hem te vullen met bestanden dan kunt u een externe usb-schijf aansluiten aan de achterzijde.

Het installeren van de MediaStation Pro is, net als het bekijken van bestanden, een kwestie van het aansluiten van de av-kabel en op de aan/uit-knop drukken. De MediaStation Pro vraagt zelf of foto's, video's of muziek wilt bekijken op de interne schijf -- of alles in één keer. De eerste drie opties zijn dus niet meer dan een filter en wat ons betreft overbodig, waar kan handig zijn voor wie niet precies weet welke formaten de Verbatim af kan spelen en niet.

Wilt u bestanden vanaf het netwerk bekijken, dan moet u gebruik maken van de mogelijkheden in het setupmenu om toegang te verkrijgen tot uw shares. Het meest eenvoudige is het om uw Windows-folders te delen, waardoor u de mapstructuur behoudt.

We zijn onder de indruk van de prestaties van de MediaStation, zowel de snelheid van het bladeren en inladen als de beeldkwaliteit op onze lcd-tv. Pas wanneer we 1080p-materiaal proberen af te spelen via de wireless ethernetverbinding krijgt de speler het moeilijk. Er valt redelijk wat in te stellen, zoals aanpassingen aan de ondertitels en beeldverhouding, en er is een zoekfunctie aanwezig. Helaas worden deze uitgebreide mogelijkheden niet doorgetrokken naar het muziek- en fotogedeelte. Hier worden alleen de meest eenvoudige navigatie- en repeatfuncties ondersteund.

De MediaStation speelt niet alleen mediabestanden af, maar wordt ook geleverd met een beperkte lijst aan internetradiostations, de mogelijkheid bestanden vanaf een ftp-server te kopiëren, wachtwoordbescherming en een aanpasbare gebruikersinterface.

Ondanks deze voordelen is de standaardinterface van de MediaStation Pro niet erg aantrekkelijk te noemen. Meestal kijken we tegen een eenvoudige lijst van bestanden aan. Er zijn een aantal basismogelijkheden voor het aanmaken van playlists, maar we hebben nooit het idee de volledige controle over onze bestanden te hebben.

De meegeleverde afstandsbediening is op z'n zachtst gezegd verwarrend. Er zijn te veel contextgevoelige toetsen, waarvan u de mogelijkheden waarschijnlijk nooit zult gebruiken, en het is al helemaal onmogelijk het apparaat te bedienen zonder de miniatuurteksten boven de knoppen te bestuderen. Ook is de MediaStation zelf niet altijd even stabiel: tijdens onze testprocedure crashte het apparaat meer dan eens, waarna we de stekker uit het apparaat moesten trekken om hem opnieuw op te starten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • indrukwekkende prestaties
  • 1080p afspelen over hdmi
  • eenvoudige setup
  • erg kale interface
  • weinig controle over mediabestanden
  • weinig extra's
  • geen H.264-ondersteuning
Hoewel Verbatim's eerste mediastreamer erg netjes presteert als het neerkomt op het afspelen van mediabestanden, is het apparaat in het gebruik wel erg saai en doet het niets dat de markt op zijn grondvesten doet schudden. Als u denkt overweg te kunnen met de bij tijd en wijle onlogische bediening dan kunt u de MediaStation Pro met een gerust hart aanschaffen, maar wie meer wil met zijn mediastreamer kan beter uitwijken naar alternatieven als die van Popcorn Hour.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie