abonneren

Media Player II

In de nette behuizing van de Freecom schuilt een 500 GB harde schijf en een vrij trage Realtek 1071PA-chip. De Realtek kan HD Mpeg1, 2 en 4-bestanden decoderen, alsmede HD DivX en HD Xvid. Uiteraard zijn ook geripte dvd’s af te spelen en wordt het gros van de muziekbestanden zonder drm keurig afgespeeld.

Opvallend is dat Freecom de MKV-container bij videocodes plaatst en tussen haakjes vermeld dat de H.264-codec niet is ondersteund. Wat heb je er dan aan? In praktijk zijn er geen MKV-bestanden zonder H.264 of X.264 gecodeerd videomateriaal.
De tragere Realtek-chip heeft helaas ook zijn weerslag op de netwerkprestaties van deze mediaplayer: die is ronduit slecht, waardoor het streamen van grotere bestanden een probleem kan zijn. Wij raden daarom aan de bestanden direct naar de harde schijf van de Freecom te kopiëren. Al kost dat natuurlijk ook de nodige tijd.
De interface van de Mediaplayer II is overzichtelijk. Van elk bestand krijgen we netjes een preview te zien, waardoor direct duidelijk is wat er achter de bestandsnaam schuil gaat. Ook zien we direct de snelheid van de verbinding met de Linksys Media Hub.
De beeldkwaliteit van de Media Player II is keurig. Zowel bestanden met hoge bitrate als zwaar gecomprimeerd materiaal ziet er netjes uit. Het contrast is goed en de kleuren ogen levendig. Wat dat betreft is er niets mis met de Freecom.
Op gebied van audio hebben we wel wat aan te merken. Bij het spelen van muziek missen we betrokkenheid. Het geheel komt wat onrustig over. We missen ook wat definitie over de gehele frequentieband. Nu is een mediaplayer geen toegewijd muziekapparaat, maar er moet toch wat te verbeteren zijn op dit gebied.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Ziet er netjes uit
  • Wordt geleverd met harde schijf
  • Stil
  • Traag
  • Beperkte bestandsondersteuning
  • Matige audiokwaliteit
We hebben gemengde gevoelens bij de Media Player II. Het is een mooi apparaat om te zien, maar we missen op meerdere gebieden snelheid, waarbij de snelheid van het netwerk het meest opvalt. Ook is de formaatondersteuning te summier. De videokwaliteit is prima, maar op gebied van audioweergave is nog veel te winnen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags: