abonneren

Media Player AL460

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Tegenwoordig wordt de markt overspoeld door media-adapters waarmee u videobestanden, muziekbestanden en foto's kunt afspelen op uw tv. Apacer wil zich op deze drukke markt onderscheiden door een speler te introduceren voor een lage prijs: de AL460 koopt u namelijk al voor € 79.

Waar de gemiddelde media-adapter rond de € 150 kost, lijkt € 79 een koopje. Helaas levert u ten opzichte van de duurdere modellen een hoop in. Zo is de bediening aan de trage kant en wordt surround sound alleen ondersteund via de hdmi-uitgang. Een aparte digitale audio-uitgang (coaxiaal of optisch) ontbreekt. Dit betekent dus dat u een receiver nodig heeft met hdmi als u gebruik wilt maken van surround sound. Ook zijn de meegeleverde component- en composietkabels alleen aan te sluiten via 3,5mm-pluggen.

De AL460 heeft twee usb-poorten maar kan ook data streamen vanaf uw pc via het netwerk. Ook ondersteunt de AL460 wifi, maar heeft u een losse adapter voor nodig die niet meegeleverd is. De wifi-ondersteuning valt sowieso alleen op te maken uit de (uitgebreide handleiding) die is meegeleverd op de cd, het apparaat zelf wijst u hier niet op.

Vervelend is dat de media-adapter problemen heeft met Windows 7: we krijgen het niet voor elkaar om mediabestanden op een Windows 7-pc te benaderen. Onze Xbox 360 en Playstation 3 hebben hier geen moeite mee. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de AL460 geen upnp ondersteunt. Bestanden streamen vanaf een pc met Windows XP of Vista verloopt zonder problemen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • relatief goedkoop
  • geen digitale audiouitgang
  • trage bediening
  • geen upnp-ondersteuning
We zijn niet onder de indruk van de Apacer Media Player AL460. Hebt u weinig eisen en werkt u voornamelijk met externe usb-opslagmedia, dan kan deze adapter door zijn lage prijs interessant zijn. Hebt u hogere eisen, dan kunt u beter verder zoeken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord