abonneren

iobox-100HD

De ioBox-100HD is een erg fijne digital media adapter: hij ondersteunt vrijwel alle gangbare videoformaten. Dat is ook niet zo raar, want eigenlijk is dit gewoon de Popcorn Hour A-110 met een ander logootje.

Het in Hong Kong gebaseerde Dragontech is blijkbaar een groot fan van de Popcorn Hour-mediastreamers. Dus hebben ze een aantal pallets ingekocht, de behuizing een ander kleurtje gegeven, het eigen logo op de voorkant geplakt en voila: de ioBox-100HD is geboren. Gelukkig heeft Dragontech goede smaak. We waren al lovend over het vorige Popcorn Hour-model, de A-100, in de huidige A-110 zijn onze grootste minpunten ook nog eens aangepakt. Zo kent de A-110 nu een aan/uit-knop, een usb-slave-poort om de interne harde schijf rechtstreeks aan te sluiten op een pc en wordt hdmi 1.3a nu ondersteund.

Wie de Popcorn Hour-modellen niet kent: net als de Netgear EVA 9000 kan deze media adapter mediabestanden streamen naar de tv. Ook Popcorn Hour shopt bij Mediatek; de gebruikte chipset kan vrijwel alle huidige mediabestanden, inclusief mkv, op 1080p weergeven. Wie de ioBox-100HD van een harde schijf voorziet, heeft net als bij de EVA 9000 de beschikking over een torrent-client. Daarnaast worden er veel online diensten ondersteund, zoals YouTube, blip.tv, Veoh en Flickr. Popcorn Hour maakt gebruik van een open plugin-systeem, zodat iedereen zijn eigen extensies kan schrijven.

De interface is door Dragontech niet aangepast. Het html-gebaseerde menu is wat traag, maar eenvoudig te doorgronden en naar wens aan te passen. Muziekliefhebbers kunnen beter bij de ioBox-100HD uit de buurt blijven: het afspelen van muziekbestanden is mogelijk, maar daar houdt het ook mee op. Geavanceerdere mogelijkheden zijn nergens te bekennen; zelfs navigeren tijdens het afspelen van muziek is onmogelijk. De videofanaat kan echter zijn lol: meerdere audiosporen en ondertiteling worden standaard ondersteund.

Het vullen van de harde schijf via het netwerk is een crime, dankzij de trage netwerkcontroller. Ook de usb-controller is geen snelheidswonder, maar maakt het vullen van de harde schijf een stuk praktischer. De verbeteringen die de A-110 (en ioBox-100HD) biedt ten opzichte van de A-100 maken deze streamer zijn geld in ieder geval meer dan waard.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ondersteunt veel mediaformaten
  • veel online diensten beschikbaar
  • usb-slave-poort
  • trage netwerk- en usb-controller
  • minder geschikt voor audiofanaten
De al uitstekende Popcorn Hour NMT-A100 is met dit model verder verbeterd. Als videostreamer heeft dit apparaat geen echte minpunten, op de trage netwerkinterface na.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Laatste reactie