abonneren

Internetradio 1

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Specificaties
Heeft u internet en wilt u niet van de kabel afhankelijk zijn voor uw radio plezier? Dan is de Technisat Internetradio 1 wellicht interessant voor u.

None

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Minpunten

Deze internetradio heeft qua uiterlijk wat weg van een microset. De Technisat is voor het spelen van muziek afhankelijk van een netwerkverbinding. U kunt via de ethernet aansluiting of via een draadloze wifi verbinding luisteren naar de vele vooraf ingestelde internetradiostations. Technisat heeft wel meer dan 2000 stations voorgeprogrammeerd. Alleen voor Nederland al zijn er 150 radiostations ingesteld, waaronder ook de bekende populair stations zoals radio 3, Slam FM en Sky Radio. Helaas kunt u niet zelf een radiostation toevoegen. Wel zorgt Technisat regelmatig voor een geüpdate zender database die u automatisch kunt downloaden in de radio. Plus u kunt op de website van technisat wel door u ontdekte radiostations opgeven. Deze worden door Technisat dan beoordeelt en eventueel geplaatst in de volgende database update. Ook kunt u muziek streamen vanaf uw pc, mits daar een upnp server programma op draait zoals het gratis te downloaden Windows Media Connect, We kunnen zelfs met de Internetradio 1 muziek afspelen die staat op een Philips WAC7000 Music Centre. De handleiding wordt geleverd in het NL en het apparaat zelf spreekt o.a. Engels. De bediening is dusdanig gebruiksvriendelijk dat u de handleiding niet echt nodig heeft. De Internetradio 1 heeft een stereo uitgang en een digitale optische uitgang. Deze heeft u ook nodig want de kwaliteit van de meegeleverde speakers is niet geweldig. En dat vinden we voor de vrij hoge aanschafprijs van het apparaat toch wel een misser.

PluspuntenMinpuntenConclusie
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Ontzettend veel radiostations
 • UPNP ondersteuning
 • Optische en analoge audio uitgangen
 • Kwaliteit speakers
 • Niet mogelijk direct zelf internet radiostations toe te voegen
 • Prijs
De Technisat Internetradio is een handige en zeer gebruiksvriendelijke internet radio die behalve radio ook muziek kan afspelen vanaf uw computer en andere upnp apparaten. Wel vinden we de kwaliteit van de speakers niet voldoende en de aanschafprijs aan de hoge kant.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags: