abonneren

iCube 750

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
We kunnen vrij kort zijn over deze speler, want het is een exacte kopie van de AC Ryan PlayOn HD.
Dat wil zeggen dat de behuizing nagenoeg gelijk is aan die van de AC Ryan (en de Woxter i-cube X-Div 35), we dezelfde, vlotte en goed presterende Realtek-chip vinden (1073DA), we tevens een gelijkwaardig menu aantreffen als we de speler aanzetten en helaas nog steeds de lawaaiige fan prominent aanwezig is.

Echter, Woxter heeft in het menu de icoontjes wat aangepast – we vinden de AC Ryan-versies iets mooier – en we missen een paar opties die we wel terug vinden in de AC Ryan. Zo is het nog niet mogelijk direct dvd’s (of cd’s) af te spelen met een externe speler en zien we de handige mediabibliotheek nog niet terug. Maar, dat kan met een firmware-update natuurlijk aangevuld worden. Dat is immers ook bij AC Ryan gedaan.

Een positief punt wat opvalt aan deze Woxter, is dat we, behalve hdmi, component en composiet, tevens een scart-aansluiting achterop de speler vinden. Nu zullen critici denken: waarom zou je een hd-mediastreamer aansluiten via scart? Onze mening: u hoeft deze niet te gebruiken en er zullen ongetwijfeld gebruikers zijn die nog een crt-tv bezitten, maar toch gebruik willen maken van een media-streamer. In dit geval biedt de Woxter met scart een nettere aansluiting dan de concurrenten.

Het zal u niet verbazen dat de beeld- en geluidskwaliteit van deze Woxter prima in orde is. We zien en horen geen verschil met de concurrent. Welke speler raden we nu aan? Dat ligt aan het gebruiksprofiel. Op dit moment is de firmware van de AC Ryan completer, waardoor de speler prettiger in gebruik is. Echter, de Woxter biedt een scart-aansluiting. En dat kan voor sommige gebruikers doorslag geven.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • SCART-aansluiting
  • Speelt alles
  • Niet duur
  • Firmware is matig i.v.m die van de AC Ryan
  • Slechte website
Woxter heeft met de iCube 750 een interessante speler in het assortiment. Jammer genoeg halen ze nog niet alles uit de speler; de firmware kan nog stukken beter. Tevens moet Woxter grondig naar de website kijken. Het Engelstalige deel is slecht vertaalt en de firmware van de iCube 750 is nergens te vinden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags: