abonneren

HD-M6500A

De meeste computergebruikers hebben inmiddels een flinke verzameling aan video, foto's en muziek opgebouwd. Deze bestanden bevrijden van de computer en rond het huis streamen wordt steeds populairder, maar een ultieme oplossing moeten we nog steeds tegenkomen.

De TViX HD-M6500A van DVICO claimt de meest geavanceerde jukebox ter wereld te zijn en een blik op de specificatielijst doet inderdaad vermoeden dat we met een winnaar te maken hebben. De belangrijkste features zijn ondersteuning voor versie 1.3 van hdmi en een ongeëvenaarde compatibiliteit met mediaformaten. Niet alleen kan het apparaat overweg met h.264 en wmv in high definition en het vob-formaat voor geripte dvd's, ook kan het apparaat zelfstandig videomateriaal upscalen zodat het er beter uitziet op moderne high definition-tv's.

Mediabestanden kunnen benaderd worden vanaf een ingebouwde (of zelf in te bouwen) sata-schijf, vanaf usb-opslag of over het netwerk vanaf andere pc's. Helaas is er geen ingebouwde, draadloze netwerkadapter (een losse adapter is te koop voor € 49) en om het apparaat als pvr (personal video recorder) te gebruiken moeten we nog eens € 99 neerleggen voor een tv-tuner.

De interface van de TViX is helder en duidelijk en biedt een aantal verschillende keuzemogelijkheden voor de weergave van video, audio en foto's. Het benaderen van bestanden op de interne schijf of een usb-apparaat is kinderspel, maar we hebben wat moeite de HD-M6500A op het netwerk aan te sluiten. TViX heeft een aantal beperkingen, zoals een maximum van vier gedeelde netwerkmappen, het gebrek aan ondersteuning aan 128-bit wep en wpa en de overdreven gevoeligheid voor hoe gedeelde content weergegeven wordt.

Hebben we eenmaal onze weg gebaand door de irritante installatieprocedure, dan is het resultaat zeker de moeite waard. De HD-M6500A is enorm prettig in het gebruik, van de snelheid waarmee de mediabestanden gezocht kunnen worden tot de beeldkwaliteit bij het afspelen. Zelfs over wireless internet weet TViX uitstekende prestaties te halen met 720p-materiaal. Dankzij de ingebouwde upscaler voor videobestanden zien zelfs films met een lage resolutie er fantastisch uit op het 50-inch plasmascherm dat we voor deze test gebruiken. Acties tijdens het afspelen worden onmiddelijk uitgevoerd en er zijn speciale mogelijkheden voor de beeldverhouding, ondertitels, bladwijzers en songteksten voor muziekbestanden. Ook is het mogelijk naar internetradiostations te luisteren en bestanden via het netwerk naar de ingebouwde harde schijf te kopiëren.

De interface kan naar eigen wens aangepast worden. Zo is het mogelijk de achtergrondafbeelding en het gebruikte lettertype te vervangen. Kijken we naar het grote assortiment aan ondersteunde videoformaten dan vragen we ons waarom de concurrentie dit niet ook kan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende streamingprestaties
  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • Groot aantal features
  • Ondersteunt veel formaten
  • Lastige netwerkinstellingen
  • Duur
  • Speelt geen drm-formaten af
Als de HD-M6500A niet zo duur zou zijn, de netwerkinstellingen makkelijker te begrijpen en de vreemde beperkingen op het delen van media niet zouden bestaan dan zou de TViX HD-M6500A inderdaad de beste media streamer ter wereld zijn. Mét deze beperkingen steekt deze streamer nog steeds met kop en schouders boven de concurrentie uit. Wie serieus iets met zijn mediabestanden wil doen en het geld voor dit apparaat heeft, zal er veel plezier aan beleven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord