Eminent EM7385

Mediaspelers zijn er dertien in een dozijn, dus zoekt elke fabrikant een manier om zich te onderscheiden. Hoe doet Eminent het?
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • ruime formaatondersteuning
  • leest van netwerkmappen
  • eigen en third-party apps
  • Minpunten
  • matige afstandsbediening
  • complexe instellingen

Aan de zijkant van de solide, zwarte behuizing zit een slot voor een optionele harde schijf. Het apparaat is ruim voorzien van aansluitingen, zoals usb3.0 en esata. De kleine koelventilator is duidelijk hoorbaar. Echt storend is het niet, maar wie een stille oplossing zoekt moet elders aankloppen. De afstandsbediening is helaas nogal generiek, met kleine toetsen. Wat ons meer stoort is dat je nauwkeurig moet richten. Eminent heeft ook een iOS- en Android-app, maar die doen weinig meer dan de afstandsbediening op het scherm van je smartphone toveren. Virtueel toetsenbord en muis werken slechts met sommige internettoepassingen.

De EM7385 haalt media van de ingebouwde harde schijf, usb, dlna of rechtstreeks van gedeelde mappen in je thuisnetwerk. Vrijwel alle formaten (waaronder dvd- en blurayfolders en iso’s met menu’s) en zelfs 3D-bestanden worden netjes weergegeven. Ook over de beeldkwaliteit zijn we zeer tevreden. Het is mogelijk om door je films te bladeren in een ‘videomuur’ van posters, maar hiervoor moet je deze posters handmatig toevoegen met het programma Thumbgen. De complexe procedure staat volledig beschreven in de handleiding.

Een ingebouwde torrent- en usenetcliënt maken het leven van downloaders gemakkelijk. Internettoepassingen als YouTube, Facebook en Picasa zorgen voor extra mogelijkheden. Naast de ingebouwde toepassingen zijn er ook een aantal third-party toepassingen, waarvoor je een account moet aanmaken bij Eminent. De selectie is interessant, maar geen van de apps werkt naar behoren. Intrigerender is de optie om Android 2.2 te draaien op dit toestel. Toegang tot de Play Store krijg je niet, maar je kunt toepassingen altijd handmatig als apk-bestanden installeren.

Geschreven door: Eric Beeckmans op

Category: Review, Media-adapters

Tags: media-adapters, Eminent