abonneren

EG-M34A

Wie de Popcorn Hour kent, voelt zich meteen thuis bij de E-great, want deze media player is exact gelijk aan de immens populaire Popcorn Hour A110. Het enige verschil is dat de E-great niet de mogelijkheid biedt een harde schijf in te bouwen.

Wel zien we open en bloot een sata-aansluiting aan de zijkant van het doosje. U kunt dus zonder problemen zonder schroeven een harde schijf aan de mediaplayer koppelen. Wel ligt deze dan naakt naast het kastje. Het staat niet echt netjes, maar de techfanaat heeft daar hoogstwaarschijnlijk geen moeite mee. Wie het netter wilt: u kunt ook een via usb een externe schijf koppelen.
Aan de achterzijde zien we diverse aansluitingen: hdmi, composiet, component, optisch spdif uit en twee usb-poorten. Het is wat karig – we zien liever ook nog een coaxiale spdif-uitgang en een cardreader– maar het biedt voldoende connectiviteit.
De EG-M34A is gebaseerd op de Sigma SMP8635-chipset en dat betekent een zeer complete ondersteuning van codecs, containers en netwerkprotocollen. Eigenlijk kunnen we niets bedenken wat de Sigma niet accepteert.
De interface van de E-great is – niet geheel verwonderlijk – gelijk aan de van de Popcorn Hour A110. Dat wil zeggen dat we te maken hebben met een html-interface. Dat is in principe geen probleem, maar zodra we door grote lijsten van muziek- en filmbestanden moeten scrollen, merken we dat de E-great er moeite mee heeft. Hij moet keer op keer een nieuwe pagina inladen en dat kost tijd. Toch voelt de interface een stuk sneller dan bij de instap Freecom en Woxter die van zichzelf een stuk trager zijn dan deze Popcorn Hour-kloon.
Als we door de online-mogelijkheden van de E-great heenlopen, valt allereerst het enorme aanbod op. Ten tweede valt op dat we bij sommige applicaties met de knop ‘menu’ meer informatie of mogelijkheden kunnen oproepen. Nu is dat wellicht leuk, maar de afstandsbediening van de EG-M34A heeft geen menu-knop. Die zijn ze dus vergeten. Knullig hoor!
Gelukkig zit het met de beeldkwaliteit van de E-great wel goed. Ons testmateriaal oogt scherp en de contrastwaarden een kleurverzadiging zijn prima. Kortom: we zien een levendig en prettig plaatje op de Sharp.
Op gebied van audio is het een middenmoter. Hij sprankelt niet, maar is ook zeker niet slechter dan de rest. Ook bij deze E-great merken we dat het audiodeel ondergeschikt is aan de videokwaliteiten. En dat is niet verbazingwekkend met een prijs van €125. Je kan niet alles hebben.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Speelt alles
  • Goedkoop
  • Geen menu-knop op afstandsbediening!
  • Geen coaxiale uitgang
  • HTML-interface is traag
De E-great EG-M34A is een leuke, veelzijdige speler die mede door zijn ontzettend brede ondersteuning op gebied van audio- en videocodecs boven het gigantische maaiveld uitsteekt. Wel vinden we het jammer dat het niet mogelijk is een harde schijf in te bouwen. Ook zijn we minder gecharmeerd van het feit dat de ontwikkelaars de ‘menu-knop’ op de afstandsbediening zijn vergeten. Daar moeten ze echt iets aan doen. Tenslotte hadden we het aardig gevonden als er ook een coaxiale spdif-uitgang en een cardreader in het pakket was opgenomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord