abonneren

Eerste grote update UPC Horizon mediabox uitgerold

UPC heeft de eerste grote firmware-update verspreid voor de Horizon mediabox. Daarbij zijn allerlei bugs verholpen en functionaliteit toegevoegd.

UPC was van plan al in november deze grote update door te voeren. Dat is nu dus half december geworden.

HDCP-problemen

Veel gebruikers zaten te wachten op de update, omdat deze eindelijk het probleem oplost waarbij foute communicatie tussen de mediabox en de televisie resulteerde in roze of groene schermen. De zogenaamde HDCP-beveiliging sloeg in die gevallen onterecht aan. Of het probleem zich voordeed was afhankelijk van het merk en model televisie. In de meeste gevallen zou dit probleem nu verholpen moeten zijn. Als dat niet zo is, kunnen televisiekijkers nu een optie in het menu activeren om het probleem alsnog te verhelpen.

Nieuwe functies

Een functie die veel gebruikers van de oude UPC settopbox bij de Horizon mediabox misten, was het tijdens het zappen kunnen zien welk programma na het huidige programma geprogrammeerd staat. UPC heeft nu de optie ‘Straks’ toegevoegd, die direct tijdens het zappen geraadpleegd kan worden. Helaas is er dus nog steeds niet direct te zien welk programma na het huidige te zien is, maar het is wel een stuk makkelijker geworden.

Voorheen moest een gebruiker immers naar het menu en dan naar de elektronische programmagids hiervoor. Deze EPG is nu ook makkelijker te raadplegen overigens. Er zijn minder handelingen nodig om bij deze EPG te komen.

Verdere verbeteringen in de functionaliteit zijn nog niet doorgevoerd, maar het schijnt dat er wel een aantal verbeterde en nieuwe functies in de tweede grote update zitten, die gepland staat voor begin 2013.

Fouten

Ook zijn er een aantal bugs opgelost in de Horizon mediabox firmware. Het gaat daarbij om problemen met betrekking tot het opnemen van programma’s, een bug die zich voordeed bij het gebruik van teletekst, een fout met het afspelen van opgenomen programma’s en vod-content en een aantal foutmeldingen die hier en daar onterecht verschenen.

Versie-check

Je kunt controleren of je de nieuwste versie van de firmware hebt door in het menu naar opties te gaan, dan naar horizon mediabox, dan naar software en dan naar software versie. De software versie moet dan 1-1-58.021.0 zijn met daarna nog een riedel getallen. Mocht dit niet de goede versie zijn, dan kun je de software zelf bijwerken door op ‘controleer of er software updates zijn’ te klikken in hetzelfde menu ‘software’. 

Bron: TotaalTV

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Media-adapters

Tags: Firmware, update, Horizon, bugs, Versie, Fouten, Upc, horizonbox, horizon mediabox, hdcp