abonneren

DSM-510

De D-Link DSM-510 is een compacte mediastreamer die onder andere overweg kan met hd-video.

D-Link houdt wel van eenvoud. Zo ook met de DSM-510: aan de achterzijde zien we een minimaal aantal poorten, te weten een hdmi-poort, een digitale optische audiopoort en een ethernetpoort. Andere aansluitmogelijkheden zijn mogelijk via speciale adapters voor analoge audio, composiet-video en scart.

De DSM-510 kan ook gebruik maken van draadloos internet. Het nieuwe 802.11n wordt niet ondersteund, wat vreemd is voor een product dat voor high definition video bedoeld is. 802.11g is hier vaak niet snel genoeg voor. Het is dus aan te raden de DSM-510 aan te sluiten via ethernet of PowerLine-stekkers. Dankzij de usb-poort aan de voorzijde zijn hd-videobestanden ook vanaf een usb-stick af te spelen.

De menubediening is kleurvol en dankzij de grote afstandsbediening ook eenvoudig. In de handleiding wordt veel gerept over Intel Viiv dus mocht u een dergelijke pc hebben dan is het configureren een fluitje van een cent. In andere gevallen is het niet veel moeilijker: druk op de Server-button op de afstandsbediening en u kunt kiezen tussen de gedetecteerde mediabronnen, zoals een pc met Windows Media Player 11. Heeft u een server gekozen, dan kunt u foto-, muziek- en videobestanden selecteren en afspelen.

De DSM-510 is nogal langzaam wanneer het apparaat zich door langere lijsten met bestanden moet worstelen. Ook de thumbnails verschijnen met een gedwee tempo. Qua uitvoer zijn de 720p- en 1080i-formaten geen probleem, maar wordt 1080p niet ondersteund. De DSM-510 is één van de betere mediastreamers op de markt en een leuke toevoeging voor uw lcd-tv.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • HD streaming
  • Gemakkelijk in het gebruik
  • Geen 1080p
  • Geen 802.11n
De D-Link DSM-510 is een handige manier om hd-bestanden naar uw lcd-tv te streamen, maar heeft een aantal beperkingen: géén 1080p en de draadloze verbinding is te langzaam voor hd-video. Wie hier geen problemen mee heeft, zit goed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie