abonneren

CES 2012: Sony netwerkmediaspeler en blu-ray-speler met Google TV

Sony introduceert op de CES een netwerk mediaspeler NSZ-GS7 en de blu-ray-speler HSC-GP9 met Google TV ingebouwd.

De netwerkmediaplayer komt in het voorjaar van 2012 en de blu-ray-speler volgt deze zomer. In eerste instantie in de VS en kort daarna in Europa.

Sluit deze apparaten via HDMI aan op je tv en tv-uitzendingen in hd kunnen via internet worden afgespeeld op de tv. Ook kun je surfen op internet of gebruik maken van Google TV-apps. Uiteraard is ook YouTube via Google TV beschikbaar.

De afstandsbediening heeft een aanraakscherm en een volledig toetsenbord met achtergrondverlichting. De blu-ray speler is ook voorzien van voice search. De afstandsbediening heeft een twee-assige bewegingssensor voor het spelen van games en andere intuïtieve bedieningsfuncties. Voor het browsen beschikken de apparaten over een volledige Chrome browser. Uiteraard kun je met de blu-ray speler ook nog blu-rays afspelen.

Sony introduceert beide apparaten in de zomer van 2012 in Nederland. Google is van plan dit jaar Google TV ook in Europa te introduceren. Meer informatie over de komst van Google TV in Nederland krijgen we bij Sony nog Google los. De aankondiging van de komst van deze apparaten in Nederland doet echter vermoeden, dat ook wij tegen het einde van dit jaar van Google TV kunnen gaan genieten.

Prijzen: Sony NSZ-GS7 € 200, NSZ-GP9 € 300

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Media-adapters

Tags:

Laatste reactie