Apple verwijdert nieuwste update Apple TV na klachten

Na klachten over het vastlopen van Apple’s digitale media-ontvanger Apple TV na het installeren van softwareversie 6.0 heeft het bedrijf besloten de update in te trekken. In sommige gevallen kan de Apple TV onherstelbaar vastlopen na het installeren van de 6.0 update.

De nieuwste Apple TV-update kwam afgelopen vrijdag uit, vlak na het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 7. Nieuw in versie 6.0 voor Apple TV is onder andere de muziekdienst iTunes Radio, maar het kan nog even duren voordat deze functie gebruikt kan worden. Kort na het verschijnen van de update trok Apple hem namelijk weer in.

Hoewel er ook gebruikers zijn die hun Apple TV moeiteloos konden updaten naar softwareversie 6.0, had het installeren van de nieuwste update voor sommigen echter nadelige gevolgen. Apple waarschuwt dat Apple TV’s kunnen vastlopen, waardoor gebruikers hem naar fabrieksinstellingen moeten herstellen om er weer gebruik van te kunnen maken. De update zorgt in sommige gevallen ook voor netwerkproblemen, waardoor muziek, films en tv-series niet gedownload kunnen worden.

Apple heeft inmiddels de downloadbestanden van Apple TV 6.0 verwijderd en daarmee is versie 5.3 de meest recente firmware-versie voor de Apple TV die geen problemen veroorzaakt. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Media-adapters

Tags: apple tv