abonneren

AC Ryan PlayON HD Essential

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het gros van de mediaplayers heeft een netwerkaansluiting. Maar niet iedereen heeft een uitgebreid netwerk met een server of een nas. Kortom: niet iedereen heeft een netwerkaansluiting op de mediaplayer nodig. AC Ryan biedt voor die groep de Essential aan.

De Essential is gebaseerd op een Realtek 1055DD dat bijgestaan is door een Nanya ddr2-geheugenchipje. Hoe groot deze is, is lastig te achterhalen, maar het typenummer suggereert 512MB. Het model dat wij testen, beschikt over een interne schijf van Samsung die 1TB kan opslaan. Dat moet ruim voldoende zijn voor het gros van de gebruikers.

Traag

De 1055DD is niet de snelste chip. En 512MB is niet heel veel geheugen. Toch heeft AC Ryan de nieuwste interface uitgebracht op dit model. En hoewel de interface geweldig oogt en erg overzichtelijk is, werkt het niet echt heel lekker. Dat ligt niet aan de structuur van de nieuwe gui, maar de snelheid van de mediaplayer. De Essential reageert behoorlijk traag op de commando’s van de afstandsbediening, waardoor we soms twee keer drukken, omdat het lijkt alsof het apparaat niet reageert.

Waar is de kabel?

Opvallend is dat AC Ryan bij elke mediaplayer een hdmi-kabel doet, behalve bij deze Essiantial. Blijkbaar is de marge zo klein dat het op de euro’s aankomt. Gelukkig is er niet bezuinigd op de codecs, want de Essential speelt alles wat de ‘gewone’ Playon! HD en HD Mini ook spelen. Ook de DTS downmix is geïntegreerd, wat erg gemakkelijk is.

Strak!

De beeldkwaliteit is uitstekend. Zowel bij sd als bij hd. Sd-materiaal wordt keurig geupscaled zonder dat we gekke fouten zien, of dat het beeld gaat haperen. HD-materiaal oogt ook bijzonder netjes. Kleuren komen neutraal over en het detailniveau is gewoon goed.

Ondergeschoven

Over het geluid... tsja: dat blijft altijd een beetje een punt van aandacht. Zelfs over de digitale uitgang, die het signaal naar een Tentlabs b-DAC stuurt, klinkt het aan de dunne kant. Maar goed: de meeste gebruikers zullen dit apparaat voor film gebruiken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Mooie interface
  • Speelt alles
  • Traag!
  • Geen hdmi-kabel
  • Geluid matig
Hoewel de AC Ryan Playon! HD Essential prima films afspeelt, is de speler met de nieuwe interface te traag om lekker mee te werken. Ons advies: ga voor de volgende generatie met snellere chips.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie