abonneren

AC Ryan PlayON! DVR HD

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Je hebt mediaplayers en mediaplayers. AC Ryan is groot geworden met de PlayOn! HD, maar laat met de DVR HD zien dat het ook prima mogelijk is een degelijke recorder te maken. Maar is hij ook in Nederland interessant?

None

4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Minpunten

De markt zal niet heel groot zijn, maar het kan wel degelijk nuttig zijn een pvr in huis te halen. Zeker voor wie bijvoorbeeld wekelijks een serie wil opnemen en deze opnamen wil behouden. Ook is het vaak mogelijk het beeld even te pauzeren, zodat je zonder problemen een pitstop in een film kan maken. Gemak dient de mens.

Dvb-t


AC Ryan heeft bij de DVR HD gekozen voor een dvb-t tuner, maar heeft geen cardreader ingebouwd. En dat is een grote fout, want in Nederland zijn er maar vier tv-zenders en wat radiozenders te ontvangen zonder smartcard. Tjsa, dan heb je niet zoveel aan een pvr. En daarmee valt eigenlijk dit hele product in de categorie: leuk idee, maar zinloos. Wellicht is de composiet video-ingang een troost voor wie wat zaken wil digitaliseren.

Prima interface


Om toch iets positiefs te melden: de interface van AC Ryan is weer uitstekend. Het bedrijf weet toch de fijnste en mooiste interface te bouwen op de realtek-chips. Veelal gaan Sigma-spelers aan de haal met de ‘onderscheiding’ mooie interface. Naar onze smaak weet AC Ryan een snellere, prettigere en betere interface te maken dan die we veelal bij Sigma-spelers tegenkomen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede interface
  • Alleen dvb-t tuner
  • Geen cardreader voor dvb-t!
Tsja, wat moeten we hier nu van zeggen? De DVR is een PlayOn! HD met opnamefunctie. Echter, de opnamefunctie is zinloos voor de Nederlandse markt. En daarmee is de kous af, lijkt ons. Nice try, AC Ryan, maar in Nederland is een analoge, of beter nog: dvb-c of –s tuner toch echt een vereiste.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Media-adapters

Tags: