Updates voor Ubuntu-telefoons staan even on hold

Gebruikers van een Ubuntu-telefoon moeten een tijdje niet rekenen op nieuwe functies. Er komen geen firmware updates meer voordat Canonical is overgeschakeld naar het nieuwe pakketformaat snap.

De laatste firmware update van Ubuntu-telefoons is OTA-14 van 7 december. Na geruchten dat er geen OTA-15 zou komen, antwoordde Pat McGowan, Director of Engineering, Developer Tools and Applications bij Canonical, dat er momenteel geen nieuwe updates gepland zijn.

Afhankelijk van snap en Unity 8

De nieuwe firmware update én nieuwe telefoonmodellen hangen af van de overstap naar het nieuwe pakketformaat snap. Zolang er geen snap image is, zal er geen nieuwe Ubuntu-telefoon uitkomen en ook geen update van het besturingssysteem. Gebruikers van OTA-14 krijgen wel nog beveiligingsupdates, bijvoorbeeld voor de webbrowser. En er komen binnenkort test images aan voor virtuele machines en voor de BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition tablet.

Een andere component die de ontwikkeling van nieuwe firmware updates vertraagt, is Unity 8. Momenteel steekt Canonical heel wat werk in de ontwikkeling van deze nieuwe gebruikersinterface, die nog altijd niet stabiel is en ook nog niet dezelfde functionaliteit aanbiedt als het klassieke Unity 7. Canonical wil van Unity 8 de standaard gebruikersinterface voor Ubuntu maken, zowel op de desktop als mobiel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: android, linux, unity, ubuntu, snap