abonneren

Ubuntu ruilt swappartitie in voor swapbestand

Vanaf de volgende versie gebruikt Ubuntu standaard geen swappartitie meer, maar een swapbestand. Alleen bij een LVM-installatie heb je nog een swappartitie nodig.

Vanaf Ubuntu 17.04 (Zesty Zapus) creëert het installatieprogramma geen swappartitie meer op niet-LVM-gebaseerde installaties. In de plaats maakt de Linux-distributie dan gebruik van een swapbestand op je rootpartitie. Bij gebruik van LVM maak het installatieprogramma nog altijd een logisch volume voor je swap aan. Dat kondigt Dimitri John Ledkov van Canonical op zijn blog aan.

De meeste machines hebben tegenwoordig zoveel RAM dat de swap nog amper wordt gebruikt. Hier speciaal een volledige partitie voor reserveren lijkt dan ook overkill. Bovendien zijn swapbestanden gemakkelijker aan te passen.

Daarnaast wordt de grootte van het swapbestand nu ook anders berekend: 5% van de vrije schijfruimte of 2 Gbyte, het laagste van deze twee waardes.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: Linux, open source, Ubuntu, zesty zapus, swap

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord