abonneren

Ubuntu Core 16 wil het Internet of Things veiliger maken

In de nieuwste versie van Ubuntu Core voor het Internet of Things introduceert Canonical regelmatige en betrouwbare beveiligingsupdates. Makers van IoT-apparaten hoeven daarbij zelf geen moeite meer te doen om het besturingssysteem van hun apparaten up-to-date te houden.

Ubuntu Core is een minimale versie van Canonicals Linux-distributie, speciaal ontwikkeld voor het Internet of Things. De software die erop draait, wordt verspreid in de vorm van snaps, pakketten die de software en al hun dependency's bevatten en waarbij het terugdraaien van updates eenvoudig is.

Meer vertrouwen in updates

Achttien maanden na Ubuntu Core 15 brengt Canonical nu Ubuntu Core 16 uit. Een belangrijke nieuwe functie is Update Control. Daarmee kunnen softwareleveranciers en hardwareproducenten updates valideren voordat ze worden toegepast. Snap-updates zijn transactioneel, waardoor je ze eenvoudig kunt terugdraaien als er iets misloopt. Dat geeft ontwikkelaars het vertrouwen om hun software regelmatig te updaten.

Gratis beveiligingsupdates

Canonical levert ook het besturingssysteem zelf en de kernel van Ubuntu Core in de vorm van snaps, zodat het hele platform op een betrouwbare manier te upgraden is. Canonical belooft dat alle Ubuntu Core-apparaten van alle leveranciers regelmatig gratis beveiligingsupdates krijgen.

Ubuntu Core draait op heel wat apparaten, onder andere de Raspberry Pi 2 en 3, de Qualcomm Dragonboard 410c en de Intel Joule. Ook de Dell Edge Gateways zijn volledig gecertificeerd voor Ubuntu Core en de Nextcloud Box draait Canonicals IoT OS als besturingssysteem.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: Linux, open source, Ubuntu, Internet Of Things, Iot, ubuntu core