abonneren

Steam ondersteunt opensourcedrivers onder Linux

De nieuwste Steam Beta client van Valve heeft heel wat nieuwigheden voor gamers onder Linux. Zo crasht de client nu niet meer als je opensourcedrivers voor je grafische kaart gebruikt.

De nieuwe Steam Beta client van 5 januari heeft een update van libxcb, met een fix voor DRI3-gerelateerde crashes van opensourcedrivers voor grafische kaarten. Bovendien werkt de Steam runtime nu beter samen met de bibliotheken van je Linux-distributie. Daardoor werkt Steam nu out-of-the-box op moderne distributies met opensourcedrivers.

Betere integratie met desktopomgeving

Steam sluit nu ook proper af wanneer je de sessie van je desktopomgeving verlaat. Voorheen luisterde Steam niet naar het SIGTERM-signaal, waardoor je in sommige desktopomgevingen de computer niet kon afsluiten als Steam nog draaide.

Verder minimaliseert Steam het venster naar de tray als je op het sluitknopje drukt, net zoals het programma dat op andere platforms doet. En je vriendenstatus verandert nu automatisch naar Away/Snooze als je een tijdje inactief bent.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: games, steam, Valve, Linux

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord