Roundcube 1.2 ondersteunt PGP-encryptie

De opensource webmailsoftware Roundcube introduceert in versie 1.2 PGP-encryptie. Zowel client-side als server-side encryptie zijn mogelijk.

Roundcube is een populaire opensource webmailclient die IMAP ondersteunt. Door Roundcube op je eigen webserver te installeren, heb je een privé-webmailinterface. Het project heeft versie 1.2 uitgebracht met PGP-encryptie, verbeterde bescherming tegen brute-force aanvallen, PHP7-compatibiliteit en nog heel wat andere verbeteringen.


Gebruiksvriendelijke encryptie

De belangrijkste nieuwigheid in Roundcube is de ondersteuning van encryptie met behulp van PGP (Pretty Good Privacy). Dat kan zowel client-side als server-side. Client-side gebruik je de Mailvelope browserextensie voor Firefox of Chrome. Je encryptiesleutels blijven dan in je webbrowser. Als Roundcube de Mailvelope API detecteert, schakelt die de ondersteuning voor encryptie automatisch in. E-mails ondertekenen en verifiëren is momenteel nog niet mogelijk.

Als je de server-side encryptie gebruikt, werk je met de Enigma plug-in voor Roundcube, die van GnuPG gebruikmaakt. Je encryptiesleutels bevinden zich dan op je server. De Enigma plug-in activeer je in je Roundcube-installatie in Preferences > Settings > Encryption. Zowel versleutelen en ontsleutelen als ondertekenen en verifiëren van e-mails is mogelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: beveiliging, Privacy, Security, open source, Encryptie, roundcube, pgp, Webmail