abonneren

openSUSE Leap 42.2 met Plasma 5.8

Het openSUSE-project heeft de Linux-distributie openSUSE Leap 42.2 uitgebracht. Daarin maken Plasma 5.8, GNOME 3.20 en Linux-kernel 4.4 de opwachting.

OpenSUSE Leap 42.2 is gebaseerd op broncode van SUSE Linux Enterprise (SLE) Service Pack (SP) 2 en draait Linux-kernel 4.4 LTS (Long Term Support). Naast Plasma 5.8 en GNOME 3.20 biedt de distributie nog diverse andere desktopomgevingen aan.

Vergeleken met voorganger openSUSE Leap 42.1 hebben gebruikers nu de toegang tot 1400 meer pakketten. De ontwikkelaars beschouwen de AArch64-architectuur (voor onder andere de Raspberry Pi 3) nu stabiel en hebben ook een ARMv7-port van Leap. De nieuwe release toont tijdens de installatie voor het eerst een serverprofiel als optie.

openSUSE Leap 42.2 installeren

Upgraden naar openSUSE Leap 42.2 is mogelijk van openSUSE Leap 42.1 of openSUSE 13.2. Let op: openSUSE Leap 42.2 is alleen beschikbaar in een 64-bitversie. Een 32-bitinstallatie upgraden naar 64-bit is niet mogelijk. Voor een verse installatie download je een iso-bestand. Lees altijd eerst de release notes.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: Linux, open source, opensuse, opensuse leap

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord