abonneren

Ontwikkelaars Mythbuntu gooien de handdoek in de ring

Mythbuntu, de op Ubuntu gebaseerde mediacenterdistributie, stopt ermee. De ontwikkelaars zijn met te weinig om nog aan de distributie te blijven werken.

Mythbuntu focust zich op gebruik als een digitale videorecorder (DVR). Dat doet het met de software MythTV. Die laatste is notoir moeilijk te configureren, en dat is dan ook de bestaansreden van Mythbuntu.

Te weinig ontwikkelaars

Mythbuntu is al sinds Ubuntu 7.10 een officiële Ubuntu 'flavour'. Sinds versie 12.04 volgt Mythbuntu alleen de LTS-versies van Ubuntu, omdat het te veel werk was om elke zes maanden een nieuwe release uit te brengen. De recentste versie is Mythbuntu 16.04.

Het team van tien ontwikkelaars kromp met de jaren tot twee man, die al het werk moesten uitvoeren in hun vrije tijd. Ook al automatiseerden ze zoveel mogelijk taken, ze zagen zich verplicht om ermee te stoppen.

MythTV nog altijd bruikbaar

Er komen geen nieuwe releases van Mythbuntu uit en de pakketten mythbuntu-desktop en mythbuntu-control-centre verdwijnen uit de repository van Ubuntu. Wie een gelijkaardige ervaring als Mythbuntu wil, kan volgens de ontwikkelaars altijd een lichtgewicht distributie zoals Xubuntu installeren, de Mythbuntu PPA (Personal Package Archive) toevoegen en MythTV daarvan installeren en configureren.

Voor MythTV verandert er niets. Het programma blijft nog altijd beschikbaar in de repository van Ubuntu. Bovendien blijven de ontwikkelaars van Mythbuntu de nieuwste versie van MythTV verspreiden in de Mythbuntu PPA.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: DVR, mythbuntu, mythth, open source, Ubuntu, Linux

Nieuws headlines

Laatste reactie