}
abonneren

Microsoft wordt Linux Foundation Platinum member

Tijdens het Connect-evenement van Microsoft heeft het softwarebedrijf aangekondigd dat het lid wordt van de Linux Foundation. Het bedrijf neemt tevens plaats in het bestuur van de organisatie.

Met de deelname aan de Linux Foundation neemt Microsoft tevens plaats in het bestuur van de organisatie. Topman John Gossman van het Microsoft Azure-team zal onderdeel van het bestuur worden.

"Microsoft is gegroeid en gerijpt in zijn gebruik van en bijdragen aan opensourcetechnologie", zegt Jim Zemlin, directeur van de Linux Foundation, in een persbericht. "Het bedrijf is een enthousiast voorstander van Linux en open source geworden en een zeer actief lid van veel belangrijke projecten. Het lidmaatschap is een belangrijke stap voor Microsoft, maar ook voor de opensourcegemeenschap in zijn geheel, die profiteert van het groeiende aantal bijdragen van het bedrijf."

Bijdragen aan opensourceprojecten

Microsoft heeft de laatste jaren heel wat geïnvesteerd in opensourcesoftware. Zo heeft het de broncode van .NET Core 1.0 uitgebracht, met Canonical samengewerkt om Ubuntu als subsysteem in Windows 10 te introduceren, met FreeBSD samengewerkt om een image op Azure beschikbaar te stellen, enzovoort.

Het bedrijf draagt al bij aan diverse projecten van de Linux Foundation, zoals Node.js Foundation, OpenDaylight, Open Container Initiative, R Consortium en Open API Initiative. Scott Guthrie, Executive Vice President van de Microsoft Cloud and Enterprise Group, zegt in het persbericht van de stichting: "We zijn verheugd om lid te worden van de Linux Foundation en partner te worden van de community om ontwikkelaars te helpen te profiteren van de verschuiving naar intelligente ervaringen in de cloud en mobiel."

Mac OS

Tijdens het Connect-event heeft Microsoft ook laten weten meer ontwikkelsoftware beschikbaar te maken voor de Mac. Zo komt de ontwikkelomgeving Visual Studio 2017 ook beschikbaar op Mac OS, waardoor gebruikers van dat besturingssysteem zowel Mac- als Windows-software kunnen gaan onwikkelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: Linux, Linux Foundation

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI